Инфо

31. август 2023.31. авг 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

КВАЛИФИКАЦИОНО ТАКМИЧЊЕ ЗА ОЛИМПИЈАДУ ТРЕЋеГ ДОБА

Окружно спортско такмичење за најстарије суграђане

Први пут у Шапцу, али и Округу, се организује квалификационо такмичење за Олимпијаду трећег доба. Такмичење се одржава у шест дисциплина, а учествује 15 екипа. Такмичари ће се надметати у: пикаду, плочицама, шаху, брзом ходању, шутирању слободних бацања у кошарци и шутирању пенала у фудбалу
Окружно такмичење у спорту трећег доба, које се у Хали “Зорка“ одржава данас (у четвртак) представља квалификације за Олимпијаду спорта, здравља и културе трећег доба Србије. На Олимпијаду ће се пласирати три најбоље екипе, од пријављених 15 из целог Мачванског управног округа и Ваљева.

Олимпијада ће се одржати у Врњачкој Бањи од 1. до 4. откобра, а очекује се око 600 учесника. Поред спортских такмичења, на најмасовнијем скупу пензионера у нашој земљи, учествоваће и књижевници, сликари, здравствени радници.

Фото: Pixabay


Окружно такмичење огранизују Градско удружење пензионера, и Спортски савез Шапца, док је носилац активности Клуб пензионера МУП-а. Покровитељи су Град Шабац и ПИО фонд.

Пре Окружног, 7.јула је одржано и Градско такмичење. Екипе су мешовите, мушко - женске, а сви се такмиче у свим дисциплинама.

Фото: Pixabay


-Први пут у Шапцу, али и Округу, се организује квалификационо такмичење за Олимпијаду трећег доба. Такмичење се одржава у шест дисциплина, а учествује 15 екипа. Такмичари ће се надметати у: пикаду, плочицама, шаху, брзом ходању, шутирању слободних бацања у кошарци и шутирању пенала у фудбалу.
На основу тачно одређених пропозиција одабраће се три екипе које ће овај Округ представљати у Врњачкој Бањи, рекао је Момчило Ивановић у име организарора из Клуба МУП-а.

Шабац ће на Окружном такмичењу представљати пет екипа: екипа Градског удружења пензионера, Клуб пензионера МУП-а, екипа Треће доба, екипа Геронтолошког клуб и екипа Инвалида рада.

Фото: Pixabay


Дејан Поповић, генерални секретар ССШ истакао је да ће помоћи и подржати овај спортски догађај. Ангажоваће потребна техничка лица и обезбедити потребне спортске реквизите и почасне награде, односно пехаре и медаље. Град је обезбедио и мајице за све такмичаре.

-Наши најстарији суграђани заслужују да буду део наше спортске породице. Искрено се надам да ће наша сарадња, на обострано задовољство, бити настављена и у наредном периоду, а све у циљу укључивања наших најстаријих суграђана у спортске активности.

Фото: Pixabay


Један од најстаријих учесника је осамдесетчетворогодишњи Иван Томић. Уколико се његова екипа Геронтолошког центра пласира у завршницу, ово ће бити треће Олимпијске игре на којима се такмичи.

-Познанства, склопљена пријатељства, радост, песма, игра, јесу сећања која остају за цео живот. Трудили смо се у Градском удружењу пензионера да увек иде друга екипа како би сви могли да имају успомене које ће бити трајне. Спортско дружење оставља вечни печат ког се учесници сећају док су живи, истакао је Иван Томић.
M.M.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa