Инфо

31. август 2023.31. авг 2023.
А. Кораћ (фото: ВК Раднички)

А. Кораћ (фото: ВК Раднички)

ВАТЕРПОЛО: ВК ШАБАЦ ЕЛИКСИР

Други у Крагујевцу

Пракса ватерполо клубова је да кроз спаринг тренинге проверавају форму стечену током припрема, док званичне наступе остављају за званичне мечеве. Овог лета Шабац Еликсир је променио систем, те уз уобичајене спаринге наступа и на два јака турнира. Први је оставио иза себе са респектабилним резултатом и високом позицијом.

ВК Шабац Еликсир је вицешампион Трофеја Крагујевца, међународног турнира који организује Раднички. Осмишљен је као турнир шест екипа који се у целини игра по лигашком систему. У пет одиграних кола Шапчани су остварили три победе, један реми (пораз након петераца) и један пораз. Пораз у другом колу од домаћина и каснијег победника је заслужен, док остаје жал за неуспехом против Ц. Звезде у првом колу.

Шапчани су имали у једном тренутку и плус четири, али је уследио бруталити (искључење на четири минута) што је омогућило Звезди да се врати, преокрене серијом 5:0, но поново је дошао до вођства Шабац. Имао гол предност, постигао и гол за победу поништен јер се грешком сирена огласила, те је напад понвољен. Петерцима победила Звезда 16:15. Одбране су доминирале у дербију против Радничког, али домаћин бољи и заслужено је славио 9:6.

П. Станић (фото: ВК Раднички)


У последња три кола Шабац Елискир бележи три победе. Учесник Лиге шампиона Стеауа пружила је са
Шапчанима прави дерби меч, неизвестан, пун преокрета, који је ипак Шабац решио у своју корист 8:7. Није била потребна пуна снага овдашњем тиму да надигра репрезентацију Ирана 11:7, да би најбољи меч пружила против Валиса. Ваљевцу су били најпријатније изненађење, у меч ушли након победе над Звездом и са позиције два, но у базену другачија слика. Потпуна доминација „чивијаша“ и великих 20:6 за играче Немање Личанина и коначну позицију два. Резултат говори о потпуној доминацији једног клуба, док су се Ваљевци истакли лошим стварима и са два бруталитија.

-Изузетно јак турнир за ову фазу припрема и општи утисак који видим као делимично повољан. Против конкурената и јаких ривала смо показали снагу, но и пропусте и још је много простора за напредак. Имамо визију како екипа треба да изгледа и дуг је пут до тог нивоа, али и довољно времена уз јак и предан рад – рекао је тренер Немања Личанин.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa