Инфо

31. август 2023.31. авг 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Градоначелник угостио теквондисту Жарка Крајишника

Пријем за шампиона

Пајић је истакао да је Крајишник, освајач златне медаље у категорији јуниора на Европском првенству, понос Шапца, те да на прави начин репрезентује свој Теквондо клуб Шабац, град и државу
Градоначелник Шапца др Александар Пајић приредио је у уторак пријем у Градској кући за теквондисту Жарка Крајишника, освајача златне медаље у категорији јуниора на Европском првенству у теквондоу у Естонији и његовог тренера Милоша Лазића. Пријему је присуствовао и члан Градског већа задужен за спорт Марко Пановић.

Понос града
Пајић је истакао да је Крајишник понос Шапца, те да на прави начин репрезентује свој Теквондо клуб Шабац, град и државу.

Заиста од срца честитам Жарку. Сада прелази у сениоре, ушао је у олимпијски циклус. Надам са да 2028. године можемо од Жарка очекивати и олимпијску медаљу. Улажемо у развој спортске инфраструктуре у граду, али и помажемо спортским организацијама како би могли да овакве шампионе какав је Жарко изнегују

-Постигао је заиста велики успех за њега и град. То је знак да у Шапцу имамо колективне, али и индивидуалне спортове, који постижу велике европске и светске успехе и резултате. Заиста од срца честитам Жарку. Сада прелази у сениоре, ушао је у олимпијски циклус. Надам са да 2028. године можемо од Жарка очекивати и олимпијску медаљу. Улажемо у развој спортске инфраструктуре у граду, али и помажемо спортским организацијама како би могли да овакве шампионе какав је Жарко изнегују, да од њих направе велике европске и светске шампионе. Сигуран сам да Жарковим стазама иде још много клинаца који се баве тим спортом. Имамо три теквондо клуба у граду, сва три су мање- више подједнако успешна у различитим категоријама. Битан је добар рад у клубовима и да имамо европске и светске резултате. Од срца честитка и сигуран сам да ће се о њему још много причати, а уз њега и о граду Шапцу- нагласио је градоначелник.

Фото: "Глас Подриња"


Актуелни шампион државе у категорији јуниора, прошлогодишњи вицешампион света, освајач више медаља на европским турнирима Г класе, наставио је победнички низ попевши се на трон Европе.

Подршка значи

-Веома ми је драго што сам освојио ову медаљу за свој град. Овим путем бих се захвалио градоначелнику на пријему и граду Шапцу и надам се да ово неће бити последњи пут да се видимо. И даље ми је у глави четвртфинале, где сам прву рунду изгубио и размишљао шта да радим, али је подршка другара са трибина била подстрек да другу рунду добијем. У трећој се противник уморио и добио сам га за 25 секунди. У финалу ме сачекао већ познат противник из Шпаније са којим сам се састао већ два пута и победио га. Била је јако тесна борба. Исто сам изгубио прву рунду. Морао сам да вратим менталну снагу. Чуо сам опет другаре са трибина, знао сам да не могу да одустанем, много сам желео то злато и то ме на крају довело до успеха. За пет дана идем у Босну и надам се и тамо некој медаљи- поручио је Крајишник.

Фото: "Глас Подриња"


Тренер Милош Лазић истакао је да много значи подршка Града и медија.
-Теквондо није толико популаран спорт и о њему се не зна превише у медијима на нивоу државе. Међутим, на нивоу града смо одлично пропраћени од свих медија, а добили смо позив и од градоначелника. Значи нам пажња коју добијамо, јер теквондо је олимпијски спорт, у Србији не толико атрактиван, колико на нивоу света. Има чак 70 милиона вежбача у целом свету, што ретко ко зна. Сами ови успеси су јако тешки за постићи, зато смо захвални граду и медијима на подршци коју добијамо- рекао је Лазић.

Теквондо је олимпијски спорт, у Србији не толико атрактиван, колико на нивоу света. Има чак 70 милиона вежбача у целом свету, што ретко ко зна. Сами ови успеси су јако тешки за постићи


Времена за славље, додао је, није било, јер је Жарко већ јуче почео да тренира, будући да га за викенд очекује такмичење у Босни у сениорској конкуренцији. До тада, надају се, опоравиће се и од мале повреде коју је задобио и након тога прославити медаљу како доликује.
Д.Д.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa