Инфо

28. септембар 2023.28. сеп 2023.
Нераскидива пријатељства

Нераскидива пријатељства

ВАТЕРАНИ И ПРИЈАТЕЉИ ФК МАЧВА

Снажне споне пријатељства

Друштво ветерана и пријатеља ФК Мачва, након две године паузе изазване нестабилном епидемиолошком ситуацијом приредило је традицонално малогоспојинско дружење. Некадашњи играчи Мачве и других шабачких клубова, као и гости из Београда и Новог Сада уз дружење и евоцирање успомена на своје играчке, тренерске, функционерске и навијачке дане, имали су прилику да се на импровизованом паноу, кроз фотографије подсете ранијих сусрета где су гости били највећа имена нашег фудбала, некадашњи асови Црвене Звезде, Партизана, Војводине, ОФК Београда, Спартака, Напретка и других клубова, који више нису међу нама.

Међу гостима били су, између осталих и Милан Павловић, некадашњи фудбалер Мачве и Жељезничара који је предводио омладинску репрезентацију Југославије у Чилеу, као капитен, до титуле шампиона Света за играче до 20 година (генерација: Мијатовић, Просинечки, Бобан, Шукер, Панчев, Михаиловић...). Он се након три деценије у Грчкој вратио у свој град и прикључио ветеранима, потом један од најстаријих живи фудбалера Мачве Милутин Андрић некадашњи председник Бранко Калајџић и други...

-Овакви сусрети су увек радост и најбољи спомен ентузијазму и жељи људи да они трају. Није могуће избећи сетне тренутке, јер је много драгих пријатеља и сарадника који више нису међу нама, а који су уткали себе у историју Мачве и шабачког фудбала и у ово удружење. Посебно ми је драго када видимо и млађе људе који желе да сачувају традицију и они су највећи гарант да ће сусрети трајати и да ће пријатељства бити вечна. Шабачкој Мачви честитамо годишњицу прве утакмице и клупску славу уз жељу за још бољим резултатима - истакао је Милан Благојевић, некадашњи фудбалер и члан Удружења.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa