Инфо

19. октобар 2023.19. окт 2023.
Фото: Mačvainfo.rs

Фото: Mačvainfo.rs

Пожар на депонији Нишно поље

Несавесни појединци наносе велику штету

-Због неколико килограма гвожђа направе ко зна колику штету. Апелујемо да се то не ради, јер, осим што узрокују материјалну штету, угрожавају људске животе- подвукао је директор ЈКП „Богатић“ Владан Попадић
Депонија Нишно поље поново је горела у суботу поподне, али је брзом интервенцијом ватрогасаца пожар локализован. Радници ЈКП „Богатић“ који су помогли да се спречи ширење ватре су од почетка ове седмице били и даље на дежурствима. Директор тог предузећа Владан Попадић каже да су механизацијом „пресекли“ да не захвати суседне њиве.



-Ватрогасци су заиста били на висини задатка, успешно су интервенисали на три- четири локације, Богатић, Совљак, Змињак, Црна Бара и и даље су дежурни. Пожар и ватра су стављени под контролу. Морали смо да локализујемо пожар на једном месту, а исто тако да спречимо да оде на друге њиве. Зауставили смо даље ширење, сам пожар је угашен у суботу увече, али дим је још присутан као последица. Ми смо од суботе на терену. Док су ватрогасци гасили, механизацијом смо превртали ужарену масу. Јуче смо радили цео дан, од јутрос преврћемо масу која дими, ватрогасци је поливају, обезбедили смо потребне количине земље којом засипамо. Та активност ће до краја бити на снази. „Пресекли смо“ на два- три места да се пожар не би проширио, али, колико смо видели изласком на терен, прешло је са запаљеног стрњишта на суседној њиви- навео је Попадић у понедељак.

Подсетио је да је та депонија стара 40 година и да се сав отпад одвози на Регионалну депонију „Срем- Мачва“.

-Кад се накупи одређена количина отпада, ми лагерујемо и онда несавесни појединци упадну са задње стране и пале. Због неколико килограма гвожђа направе ко зна колику штету. Апелујемо да се то не ради, јер, осим што узрокују материјалну штету, угрожавају људске животе- подвукао је Попадић.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa