Инфо

19. октобар 2023.19. окт 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Основци из Петловаче и Змињака у посети Мишару

Историјски час у Дому културе

Посета Дому културе и сталној поставци основаца. Предавање о славној прошлости. Значај познавања историје шабачког краја за младе нараштаје
Ученици четвртих разреда из Змињака и Петловаче, посетили су нову сталну поставку у Музеју на Мишару, посвећену славном боју. Историчар народног музеја у Шапцу и кустос Бранислав Станковић одржао је историјски час основцима и упознао их са историјом Првог српског устанка.

-Било ми је интересантно у Музеју током посете. Сазнао сам неке нове ствари о прошлости и ономе шта се дешавала у Србији пре 200 година. Свиђа ми се како је све урађено и како изгледа. Поново бих дошао да све погледам – рекао је ученик четвртог разреда основне школе Божидар Јелић.

Предавању је присуствовао и градоначелник Шапца др Александар Пајић и том приликом истакао да је Град уложио значајна средства у реконструкцију Дома културе и постављање сталне поставке.

Фото: "Глас Подриња"


-Радује ме што Музје има посетиоце, а посебно када су то основци из шабачких школа. Кроз предавање кустоса могу да сазнају више о историји свог краја, те да на другачији начин сагледају школско градиво – додао је градоначелник и напоменуо да су уз подршку Министарства културе реализовали поставку и обновили Дом културе на Мишару.

-Кустоси и запослени у ТОШ-у су веома заинтересовани да своје знање пренесу на децу и посетиоце Музеја. Верујем да славна прошлост Шапца и Србије треба да буде представљена младим генерацијама. Ово има вишеструки значај за ученике, али и све оне који посете поставку. Надам се да ће од пролећа Мишар бити стална станица екскурзија. Негујемо културу сећања на салвну прошлост – закључио је др Пајић.
М. Ж. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa