Инфо

19. октобар 2023.19. окт 2023.
Фото: Позориште „Јанко Веселиновић“

Фото: Позориште „Јанко Веселиновић“

Завршени Позоришни дани „Миливоје Мартиновић Мартин“

Најбоље представе „Чудо у Шаргану“ и „Вечерња ружа“

Осмодневни празник театра пред препуном салом Културно-образовног центра у Богатићу показао је да Богатић негује позоришну публику и да фестивал с разлогом слави две деценије трајања
Позоришни дани „Миливоје Мартиновић Мартин“ завршени су у петак извођењем комада у част награђених „Представа Хамлета у селу Мрдуша Доња“ глумаца из Београда у режији Милице Краљ. Осмодневни празник театра пред препуном салом Културно-образовног центра (КОЦ) показао је да Богатић негује позоришну публику и да фестивал с разлогом слави две деценије трајања.

Домаћини, Позориште „Јанко Веселиновић“, припремили су репертоар од шест представа у такмичарској конкуренцији, а гости су били театри из Алексинца, Београда, Раче, Велике Плане, Инђије и Новог Сада. Пратећи програм седме вечери фестивала обогатио је песник Марко Милошевић, коме су увертиру приредиле младе колеге из Богатића Вељко Ловчевић и Младен Дукић.

Сваког фестивалског дана, по извођењу комада, биран је глумац/глумица вечери, а низале су се представе: „Тетка од милион долара“, „Вечерња ружа“, „Буре барута“, „Чудо у Шаргану“, „Удаваче“, „Боинг боинг“. Дипломе и плакете за најбољег младог глумца, најбоље женске и мушке главне и епизодне улоге, као и најбољу представу по оценама жирија и публике, уручили су директор КОЦ-а Иван Остојић и председник жирија Владимир Путник. Трочлани жири, чији су састав употпунили Ранко Стојановић и Славиша Перић, није имао лак задатак.

Фото: Позориште „Јанко Веселиновић“


Најбоља представа у целини је „Чудо у Шаргану“ редитеља Дејана Цицмиловића ансамбла ЦЗК „Масука“ Велика Плана. По оцени публике, то признање припало је представи „Вечерња ружа“ београдског Театра 011 у режији Наташе Радоњић.

Награда за главну мушку улогу фестивала отишла је глумцу представе „Чудо у Шаргану“ позоришта ЦЗК „Масука“ Велика Плана Небојши Милосављевићу за улогу просјака, док је Јована Петровић награђена за улогу Хелене у представи „Вечерња ружа“, Театра 011 из Београда. Признање за најбољу мушку епизодну улогу припало је Милошу Стевановићу за улогу Андреја у представи „Буре барута” Рачанског позоришта КЦ „Радоје Домановић“, а као најбоља женска епизодна улога оцењена је Катарина Волков у представи „Вечерња ружа” коју тумачи Марина Мардер из београдског „Театра 011“. Најбоља млада глумица фестивала је Елена Прњић као Жудит у представи „Боинг Боинг“ Новосадског аматерског позоришта.


Шесту годину заредом уручена је и награда „Зоран Ђонлић“ за афирмацију драмског аматеризма, а овог пута је, одлуком Уметничког савета, припала позоришту „Раша Плаовић“ из Уба. Завеса је спуштена, до наредног сусрета на даскама које живот значе.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa