Инфо

9. новембар 2023.9. нов 2023.
О. Стојановић

О. Стојановић

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП

Свако има прилику

Шапчани заслужено поражени у Хановеру. Група Ц најнеизвеснија. Једина где су сви и побеђивали и губили. У целом Евро купу само један тим има максималан учинак
Хановер је против Шапца показао због чега је пред старт Евро купа сматран благим фаворитом у групи и због чега је готово деценију у континуитету играо Лигу шампиона. Врло слабо прво полувреме, без гола, однело је сваку прилику Шапчанима за нешто више у Немачкој и на половини такмичења, група Ц, потврђено је, најизјендаченија. Нема екипа које су сигурне међу осам, нити оптисаних и једина је у којој је свака од екипа има бар једну победу и бар један пораз.

Васпо Хановер – Шабац Еликсир 12:6 (2:0, 4:0, 3:3, 3:3)
Хановер. Гледалаца: 700. Искључења: Васпо Хановер 10; Шабац 7.
ХАНОВЕР: Гец, Мацан 1, Шипер, Лангевич, Фројрајх, Такач, Лозина 3, Гансен, Јешке, Милардовић, Бенић 3, Башић 5, Бенке.
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Новаковић, Репановић, Коптсев, Круг 2, Бараћ, Тохољ, Мачић, Драговић 1, Станић 1, Кораћ 2, Гавриловић.


Средином новембра, 16. дана у месецу, следи четврто коло где Шабац гостује у Ријеци, а БВСЦ у Хановеру. Домаћини би победама могли да доведу до ситуације да сва четири тима имају исти број бодова два кола пре краја, док гости тријумфима могу да реше већину дилема. Шабац након гостовања у Истри гостује у Будимпешти, 23. новембра, а последњи меч, 9. децембра, игра на домаћем базену против Хановера. У последња два кола Приморје игра у Хановеру и дочекује БВСЦ.

Победа у дербију (фото: ВК Шабац)


Након три кола само један екипа, бранилац трофеја, Вашаш, у целокупном такмичењу има максималан учинак, док у преосталим групама две или три екипе деле лидерске позиције. Лидери су: Барселона, Вашаш, Шабац Елискир и Приморац, а позиције два тренутно држе: Туркоан, Савона, БВСЦ и Ортиђа.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa