Инфо

9. новембар 2023.9. нов 2023.
У. Ћосић (фото: БК Мачва фб)

У. Ћосић (фото: БК Мачва фб)

БОКС: ЗЛАТНА ЧИВИЈА

Ћосићу златно знамење

Боксер Мачве освојио Златну чивију. На традиционалној ревији и Open Balkan купу укупно организована 43 меча. Учесници из више држава. Наредне године Златна чивија у оквиру ЕУБЦ турнира
Млади боксер шабачке Мачве Урош Ћосић уписао је своје име међу освајаче трофеја „Златна чивија“ који баштини вишедеценјску традицију. Јуниор Мачве је у дуелу против Синише Талевског (до 60 кг) остварио убедљиву победу, једногласном одлуком арбитара 5:0 и наступом привукао пажњу жирија који је одлучио да управо он понесе вредно признање.

-Поносан сам што сам освојио вредно признање које има традицију. Златна чивија је додатни мотив за још бољи, преданији рад и за освајање нових трофеја и медаља – истакао је Ћосић.

Златна чивија је организована истог дана као и Open Balkan куп, међународно такмичење осмишељно као подршка бокса Иницијативи отворен Балкан коју су потписали: Северна Македонија, Албанија и Србија. У две сесије укупно су организоване 43 борбе.

Освајачи признања (фото: БК Мачва фб)


-Пријатно смо изненађени и бројем учесника и одзивом публике. Због броја мечева смо поделили у две сесије такмичење и све то нам даје ветар у леђа за даље. Трудићемо се да пружимо суграђанима прилику да чешће гледају уживо бокс. Наши наступају на међународним такмичењима, Семиз Аличић ускоро боксује на Европском првенству до 20 година, желимо да у скорије време Мачва боксује и у Лиги – рекао је директор и тренер Мачве Бранислав Јовичић.

Николина Џида (БК Вождовац) је проглашена за најбољу такмичарку турнира, док је Павле Поповић (БК Вукови са Дрине) најбољи техничар Турнира. Признање за најборбенији пар припала су Филипу Станојевићу (БК Радан) и Николи Максимовићу (БК Деспот).



-Златна чивија је испунила све услове да буде део календара Европске боксерске конфедерације и да на наредној ревији буду учесници из целог света. Пријава је послата и ја као члан ЕУБЦ учинићу све да већ следеће године Шабац има ту привилегију – рекао је председник БСС Ненад Боровчанин.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa