Инфо

9. новембар 2023.9. нов 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Завршни радови на олимпијском базену под балоном

Спреман од 13. новембра

Вредност инвестиције око 42 и по милиона динара. Растерећење затвореног базена. Више термина и за тренинге и за све грађане. Нови термини и за најстарије. Шапчани највише користе базен у Србији
Олимпијски базен под балоном биће спреман за прве пливаче у понедељак, 13. новембра. У току су завршни радови на осветљењу, загревању воде, остатка објекта, чишћењу и до старта наредне недеље све ће бити спремно. Нови базен ће растеретити постојећи затворени и омогућиће више термина за грађане, као и за све професионалне спортисте, аматере и рекреативце, истичу на базену. Завршена је топла веза између постојећег затвореног базена и пливалишта под балоном, а постављено је и подно грејање.

Затворен базен за тренинге користе ватерполисти, кајакаши, пливачи, потом различите групе, особе са инвалидитетом, уз спортисте аматере, рекреативце и грађане. У Ватерполо клубу „Шабац“, који руководи Градским базеном, уверени су да ће подизање балона допринети већем комфору за све.

Фото: Глас Подриња


-Капацитет затвореног базена који се користио у зимском периоду значајно је повећан. Подизањем балона изнад олимпијског базена добили смо практично површину еквивалентну два досадашња затворена базена. Верујемо да нови базен доноси већи комфор за све. Затворен базен је коришћен са 150% капацитета и на овај начин је значајно растерећен. Довољно је рећи да у оквиру само бесплатне обуке имамо око 500 деце која користе базен, уз њих су ту професионални спортисти, ватерполисти, пливачи, аматери, школице спорта, као и најстарији суграђани, особе са инвалидитетом, сметњама у развоју и сви ће имати бенефит од могућности коришћења још једног базена током јесени и зиме – истакао је председник ВК „Шабац“ Ненад Живановић и додао да је у току летњих месеци на отвореним базенима било између 1.500 и 2.000 корисника током најтоплијих дана.

Фото: Глас Подриња


Вредност инвестиције око 42,5 милиона динара обезбеђених из буџета Града. Како је нагласио председник Привременог органа управе Шапца др Александар Пајић, приликом посете завршним радовима, постављање балона је још један део рада започет отварањем комплекса отворених базена, а потом и постављањем соларне електране на кров затвореног базена уз помоћ међународних пројеката што је, истиче Пајић, смањило рачуне за електричну енергију за око 30% на годишњем нивоу.

Фото: Глас Подриња


- На овај начин ћемо дупло проширити капацитете затвореног базена. Имамо у Србији највећи број корисника базена у односу на број становника и они ће, сви корисници, појединци, групе и клубови, имати више термина на располагању. Пензионери ће имати додатне термине, уз погодности пензионерских картица, преостали грађани ће такође чешће моћи да буду на базену током зиме, особе са посебним потребама. Све је обезбеђено средствима Града, средства распоређујемо према приоритетима, а Балон је био један од њих – рекао је Пајић.

Базен под балоном ће бити спреман да прими прве кориснике 13. новембра, а цена улазница неће бити мењана.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa