Инфо

9. новембар 2023.9. нов 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Дан Основне школе „Вук Караџић“ Шабац

Од Лике до Америке

Једна од најстаријих образовних установа у Србији, више од века је сведок многих историјских промена и развоја образовног система ОШ „Вук Караџић“
Програмом „Од Лике до Америке „ Основна школа „Вук Караџић“ у Шапцу обележила је свој дан и 136 година постојања. Једна од најстаријих образовних установа у Србији, више од века је сведок многих историјских промена и развоја образовног система.

Директор школе Драгослав Павловић истиче да су школа са традицијом, али и да прате технолошке иновације. Кроз време, школа је пролазила кроз различите промене, модернизацију наставних метода и прилагођавање савременим захтевима образовања, али је очувала свој традиционални дух и посвећеност образовању младих.

-Већ 136 година на овај дан се присећамо богате историје наше школе, као и значаја који она има за наш град, друштво, али и генерације које су стасавале у њој. Трудимо се да сваки наш ученик добије не само образовање, већ и неопходну подршку како на настави, тако и ван ње, кроз сарадњу са локалном заједницом, Министарством просвете, удружењима, фондацијама – навео је Павловић и нагласио да школа кроз различите програме Министарства, Европске уније континуирано ради на побољшању квалитета образовања.

Фото: Глас Подриња


-Из године у годину се трудимо да одамо признање нашим ученицима, наставницима кроз различите активности. Одабрали смо да један вид награде буде и наградна екскурзија за најбоље. Верујемо у наше ђаке и поносни смо на њих.

Музичко-сценски приказ живота Николе Тесле припремили су ученици одељења 2/1, 3/2, 4/1 и хор ученика из ИО Мачвански Причиновић, заједно са наставницом музичке културе Снежаном Шалаи Тибор и учитељицама Снежаном Поповић и Данијелом Станојловић.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa