Инфо

9. новембар 2023.9. нов 2023.
Повратак у ОКК Шабац: А. Рашић

Повратак у ОКК Шабац: А. Рашић

КОШАРКА: ОКК ШАБАЦ

Рашић на челу

Прослављени кошаркаш предводи клуб. Дуг и постепен процес на стварању континуитета резултата. Рад у свим структурама и селекцијама клуба. Управни одбор ће бити проширен ускоро
Нови председник Омладинског кошаркашког клуба “Шабац” је Александар Рашић, прослављени шабачки кошаркаш и актуелни помоћник у стручном штабу ОКК Београд. Изабран је једногласно на седници скупштине Клуба.

Александар Рашић је рођен у Шапцу 1984. године. Каријеру је започео у млађим категоријама ОКК Шапца, потом је наступао за ФМП Железник, Борац Чачак, Ефес, Хапоел, Динамо, Албу, Партизан, Трабзонспор, Лиетвус, Монтепаски, Анкару, Коњаспор, Мегу, Стеауу, Клуж. Играо је у репрезентацији Србије на Европском првенству 2009. и 2011. године, односно Светском 2010. године. Освајао је националне трофеје у више држава, а са Партизаном је играо на финалном турниру Евролиге 2010. године у Паризу.


Досадашњи Управни одбор на челу са Јеленом Стошић поднео је оставку. Она остаје на позицији тренера женске сениорске екипе.

Кошаркаш који је поникао у клубу који сада предводи, биће у овом мандату на челу Управног одбора где су још: Јелена Мачван, приватна предузетница, потпредседница клуба, потом Душан Стојковић, инжењер геодезије и Стефан Ивановић, креатор брендова који је на истом задатку био у компанијама из различитих области, попут Мекдоналдса, Ципирипија и сл. У плану је кооптирање још чланова у УО са којима су преговори у току.

Ново руководство – старе жеље


-У плану је омасовљење школе и стварање од Шапца једног кошаркашког центра. ОКК Шабац је велико име и наша обавеза је да обезбедимо квалитетан рад како деца не би рано одлазила од куће. Важно је да добијемо више термина, лакшу организацију тренинга, а у перспективи и формирање тренажног центра. Пред нама је дуг пут и плански рад, не желимо инстант решења, већ базу и напредак на свим пољима и у свим категоријама. Верујем да су тешки дани иза нас и да за клуб и навијаче долази лепши и успешнији период.- рекао је нови председник Клуба захваливши се свима који су у тешким годинама били уз клуб у различитим улогама и омогућили да опстане.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa