Инфо

3. мај 2012.3. мај 2012.
ОДРЖАНА ДРУГА ИЗЛОЖБА ВИНА

ДУХ БОЕМИЈЕ У ШАПЦУ

Други сајам вина одржан је прошлог петка у шабачком Народном музеју. Шапчани имали прилику да дегустирају више од 150 вина из 30 винарија Србије, Шпаније, Португала, Хрватске, Црне Горе и почасног госта Италије
Након прошлогодишњег успеха, у шабачком Народном музеју, прошлог петка је организована друга изложба вина. Велики одзив посетилаца и преко 30 излагача, добар су показатељ да ова манифестација у некада по Боемији познатом граду има сигурну будућност.
Ове године имамо више излагача него што је то био случај приликом прошлогодишњег “пилот пројекта“. Послушали смо савет искуснијих, па смо датумски избегли поклапање са неким већим сајмовима у земљи. То је резултирало да се у Музеју окупи 30 винарија из Србије, Шпаније, Португала, Хрватске, Црне Горе и Италије ““ рекао је приликом отварања Друге изложбе вина члан Организационог одбора манифестације Ненад Кулачин, и напоменуо да је потврда Шапца као доброг домаћина одлука највећег броја прошлогодишњих излагача да се у овај град поново врате.
Испред шабачког Народног музеја госте је поздравио директор Бранислав Станковић. Он је овом приликом истакао податак да се ова институција културе већ дуже време труди да различитим садржајем привуче што већи број публике, и изразио наду да ће ова манифестација прерасти у традицију, јер Шабац то историјски и културолошки заслужује.
- За разлику од прошле године, када је изложба из техничких разлога била смештена на два нивоа, захваљујући подршци Града и Министарства културе, завршили смо прву фазу нове сталне поставке, па су се сви излагачи нашли на једном месту. Очекујем да ће ова манифестација постати традиционална јер Шабац то заслужује, те да ћемо следеће године дочекати још већи број винара у репрезентативнијем простору него данас ““ рекао је Станковић.
Да наш град заслужује једну овакву манифестацију потврдио је председник Удружења виноградара и винара Србије Гвозден Раденковић, док је изложбу отвореном прогласио градоначелник Шапца Милош Милошевић.
-Дешавања попут овога доприносе популарности вина и виноградарства у нашем крају. Очекујем да ће у скорој будућности производња квалитетног вина постати један од атрибута овог подручја, односно да ћемо следеће године равноправно са осталим излагачима представити и право, домаће поцерско вино ““ рекао је Милошевић.
Организатори Друге изложбе вина Шабац 2012. су Град Шабац, Народни музеј и Туристичка организација Шапца.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa