Инфо

7. децембар 2023.7. дец 2023.
Младост на опроштају од 2023 (јесењи дуел)

Младост на опроштају од 2023 (јесењи дуел)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Прилика за леп крај

Победа против Смедерева Мачву вратила у плеј оф зону. Тријумф у Новом Саду учвршћује екипу у том делу. Значајно боље него претходне јесени
Мачва је успела да прекине низ успеха Смедерева, уз позитиван резултат пружи и добру игру, те напредује у плеј оф зону. Игра против Смедерева је и путоказ за госотвање последњепласираној Младост, што је и прилика за нова три бода и наставак пробоја ка врху. Тријумф би био и миран зимски сан и растерећен рад до пролећа и наставка сезоне.

Мачва – Смедерево 2:1 (1:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 700. Гл. судија: Д. Матић (НС); помоћници: Радовановић (Гружа) и Новаковић (Гуча). Стрелци: Абдулахи у 14. и Новаковић у 73. за Мачву; Димитријевић у 63. за Смедерево. Жути картони: Новаковић, Марковић, Гочманац (Мачва); Стојковић и Илић (Смедерево).
МАЧВА: Гочманац, Марковић, Сладојевић, Ристивојевић, Савковић, Враштановић (Стевановић), Јововић, Новаковић, Мијаиловић (Јевтић), Абдуллахи, Угиагбе (Ристић).
СМЕДЕРЕВО: Каличанин, Костић, Петронијевић (Ожеговић), Стојковић (Илић), Димитријевић, Панић, Јовановић, Обрадовић (Пиргић), Стевановић (Јовановић), Ивић (Драгутиновић), Радивојевић.


Младост јесте доскорашњи суперлигаш, међутим реч је о потпуно измењеном тиму у односу на претходну сезону и опстанак би био велики успех за њих. Остварили су само једну победу ове сезоне, умели су да изненаде са неким ремијима, попут оног у Смедереву или против Дубочице, Текстилца, имали су низ од три меча без пораза, међутим реч је о екипи скромних квалитета, другој најнеефикаснијој у лиги, свакако ослоњеној на дефанзиву. Несумњиво ће идеја бити да умртве меч и вероватно би потписали реми. Чечарић и Абаџија су највеће претње, док је добра дефанзива (Елсин, Илић, Керкез...) изазов за црвено-црне.

Шапчани благи фаворити у Новом Саду


-Имамо након 19 кола пет бодова више у односу на претходну сезону, позитивну гол разлику и тим млађи у просеку за шест година. Ови момци дају све од себе, упркос пеховима не штеде се ни секунде и ја сам презадовољан. Све то мора да се врати и мислим да смо испунили сва очекивања током јесени, иако жалимо за неким наступима, али свеукупни утисак је изузетно добар – рекао је тренер Куртушић.
Последњи пут су ови ривали у Новом Саду играли 1. новембра 2021. када је Младост славила 2:0, но у том тренутку је била фаворит, сада то није случај. Победа Мачви гарантује плеј оф место, а уз дозу среће, можда и додатни напредак пред паузу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa