Инфо

7. децембар 2023.7. дец 2023.
Н. Тохољ (фото: ВК Шабац Еликсир фб)

Н. Тохољ (фото: ВК Шабац Еликсир фб)

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП (СУБ. 19:00)

За победнички опроштај

Последњи европски меч ове сезоне. Прилика за реванш Немцима за први дуел и прилика да се са максималним учинком на домаћем терену Шапчани опросте од међународне сцене. Дужа пауза након меча
Уколико меч против Хановера у суботу није требало да има резултатски значај, надали су се навијачи Шабац Еликсира да би то могло бити зато што су Шапчани раније обезбедили четвртфинале. Ипак, резлтатски значај није велики, јер играју ривали који неће у наредну фазу. Немци су само против Шапца играли на нивоу екипе најјаче по именима у групи и учесника Лиге шампиона, док Шапчане друге фазе може да стаје убедљив пораз у Ријеци.

Победа неће водити у следећу фазу, али је важна за екипу Немање Личанина. Победа би значила тријумф пред паузу до раног пролећа, максималан учинак на домаћем базену, још један скалп велике екипе и потврда квалитета младог тима.

П. Гавриловић (фото: ВК Шабац фб)


Хановер је непоражен у Про А лиги Немачке, седам победа и један реми је остварио до сада, готово деценију су играли у Лиги шампиона, а што се тиче Евро купа свакако су највеће разочарање групе Ц. Екипа са пет репрезентативаца Хрватске, јединим Мађарске и неколико асова Немачке је морала више. У неизвесним завршницама су поражени у прва два кола, потом су победили Шабац, да би уследили убедљиви порази од Мађара и Ријеке.

Шабац је имао примарни циљ у Европи пласман у групну фазу, што је и остварено. Порасле су амбиције након две победе на старту, но порази у наредна три, уз још неке неповољне исходе у другим мечевима однели су сан. По атмосфери на мечевима, Градски базен се истакао у целом Евро купу и жеља свих је да буде тако и на опроштају. Побеђене су одличне екипе из Мађарске, Хрватске, зашто ту не би била и Немачка.

Недостајало нам је мало и среће можда, али тако је како је, желимо да на паузу одемо победом. Уверен сам да и Хановер жели да поправи утисак, имају изузетан тим и очекујем још један одличан дуел – рекао је тренер Немања Личанин.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa