Инфо

7. децембар 2023.7. дец 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Пријем представника удружења ОСИ поводом Дана ОСИ

Заједничко савладавање баријера

Лифт платформе постављене на згради Полицијске управе и на улазу у Градску кућу. Потребно да Шабац буде град једнаких могућности за све. Одлична сарадња Града и ресорног Министарства. Удружења инцијатори пројеката
Представници Града и Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања угостили су у Градској кући представнике шабачких организација особа са инвалидитетом поводом Међународног дана особа са инвалидитетом. Овим поводом недавно су пуштене у рад лифт-платформе на Градској кући и Полицијској управи Шабац намењене параплегичарима и квадриплегичарима због лакшег приступа овим установама. Платформе су резултати пројекта „Без баријера до институција“.

-Захвални смо Граду и ресорном Министарству на помоћи која нам је пружена. Пројекат је омогућио да особе са инвалидитетом безбедно и достојанствено приступе институцијама и остваре своја права за која је потребан одлазак у институције. На тај начин су ОСИ једнаки са другим грађанима Шапца и заједно чинимо да Шабац буде град без баријера и да буде град једнаких могућности за све - рекао је након пријема секретар Удружења параплегичара Мачванског округа Славиша Савић.

Град у сарадњи са државом и ресорним министарством унапређује сарадњу са организацијама ОСИ, истакао је председник Привременог органа управе Шапца др Александар Пајић.

- Издвајамо значајна средства за подршку раду организацијама особа са инвалидитетом на својој територији. Драго ми је што смо, у сарадњи са Удружењем параплегичара и Министарством успели да поставимо рампе на Градској кући и згради Полицијске управе. Трудимо се да са свих 11 удружења, које окупљају 2.950 особа са инвалидитетом на територији Града имамо добру сарадњу и да будемо континуирана подршка. Уверен сам да ћемо и у будућности унапређивати сарадњу - рекао је Пајић нагласивши да је Градска управа, заједно са Удружењем параплегичара активно учествовала у пројекту Министарства “Србија без баријера”.

Фото: Глас Подриња


-Имамо одличну сарадњу са Министарством. Реализовали смо у претходне три године више пројеката. Слободно могу рећи да је Министартство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања једно од оних које с много пажње гледа на Шабац и да је дало допринос да наш град буде лидер у домену социјалне заштите.

Министарство и Град имају одличну сарадњу, што је видљиво кроз резултате наглашава Биљана Барошевић, помоћница министра за рад, запошљавање, социјална и борачка питања.

- Овде је реализовано више стартешких пројеката. Напомињем пример пројекта “Без баријера до образовања” кроз који је у Медицинску школу “Др Андра Јовановић” уграђен лифт намењен особама са инвалидитетом, видимо конкретне резултате пројекта “Без баријера до институција”. Удружења су била инцијатори пројеката у складу са приоритетима за њихове чланове. Град Шабац је пример добре праксе и начина на који заједно градимо Србију без баријера - рекла је Биљана Барошеви која је на челу Сектора за заштиту ОСИ при Министарству.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa