Инфо

7. децембар 2023.7. дец 2023.
Жеља за још два славља (фото: РК МП Еликсир)

Жеља за још два славља (фото: РК МП Еликсир)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (пон. 19:00)

Дерби мирне зиме

Последњи меч у Шапцу у 2023. години. Дерби кола. Металопластика већ сада може практично да обезбеди плеј оф. Дубочица под императивом лошег низa
За Лесковац Металопластику Еликсир вежу лепе успомене. У том граду је освојила Куп 2022. године, побеђује у низу на гостовању Дубочицу, успели су у томе и на старту овог шампионата, међутим име Дубочице доноси успомену на прошлосезонски пораз у Шапцу и тај исход је најбоље упозорење пред нови дерби у Зорки.

Металопластика има одличну полусезону, а победа у дербију гарантује још мирнију зиму. Већ сада имају плави плус седам у односу на прву екипу испод плеј оф црте, а тријумф доноси велику предност од девет бодова и вероватно већ сада осигурано доигравање за титулу. Дубочица је уздрмана у претходна два кола. Неочекивано је ремизирала са Убом на домаћем терену, а потом на истом месту изгубила од Партизана. Од могућа четири стигла само до бода и уз нови неуспех имали би осетан заостатак у борби за плеј оф.

Најбољи стрелац – М. Додић (фото: РК МП Еликсир)


Шабачки тренер Ђорђе Теодоровић до сада је имао успеха у мечевима против бившег клуба. У пет сезона, седећи на клупама три тима претрпео је само два пораза. Ипак успешан низ је прекинуо Матић почетком јесени. Коцић, Радуловић, Атанасковић, Павловић, Ристовић су изузетна имена, реч је о два тима квалитетом близу врха и свакако је ово дерби. Након 12 кола Шапчани имају победу више и исти бодовни салдо као претходне сезоне, док Дубочица има пет бодова више.

Меч у Шапцу ће и затворити целокупно коло, претпоследње пред дужу паузу. Дуел је заказан за понедељак.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa