Инфо

7. децембар 2023.7. дец 2023.
Најјачи турнир у Србији – Шабац опен (фото: Јован Марковић)

Најјачи турнир у Србији – Шабац опен (фото: Јован Марковић)

ОБАРАЊЕ РУКЕ

Корак напред за спорт

На отвореном првенству Шапца у обарању руке наступило је 174 учесника из 11 држава, а правду су делиле интернационалне судије са листе ИФА. Ово је био најјачи турнир ове сезоне, а вероватно и најјачи од када овај спорт егзистира на код нас.

-Велики корак за наш спорт, први пут на турнирима имамо лиценциране арбитре, оригинал столове за спортско обарање руке, све на нивоу најзначајнијих такмичења – рекао је Милош Зејић, представник организаотра надметања које постоји већ шест година у Шапцу.

Међу учесницима били су најбољи обарачи руке у свету. Званичне странице федерација више држава објавиле су учинак својих спортиста у Шапцу, такмичење је организовано у рекордном броју категорија. Шабац опен је и у календару Светске федерације за обарање руке.

-Заједно радимо на ширењу нашег спорта. Делује да је снага пресудна, међутим не побеђују увек најснажнији, већ менатлно и психолошки најспретнији – истакао је Пламен Димитров.
Најуспешнији су се пласирали на Европско првенство у Грчкој наредног лета. Организатор такмичења била је Српска унија за обарање руке и Спортски савез Шабац, уз покровитељство Града Шапца.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa