Инфо

11. јануар 2024.11. јан 2024.
Писма читалаца

Писма читалаца

Навршило се шест месеци од смрти доктора Љубомира Поповића – Микице.

Доктор Љубомир Поповић рођен је у Шапцу 29.09.1937. године. Завршио је Медицински факулет у Београду 1963. године. По завршетку студија примљен је у радни однос на радно место лекара – стажисте почев од 16.05.1964. године. Завршио је специјализацију из ортопедије. Радио је у Медицинском, касније Здравственом центру у Шапцу у служби ортопедије на радном месту лекар специјалиста ортопед, све до одласка у пензију 28.02.1998. године.

Био је директор Здравственог центра у Шапцу у једном мандату. Др Љубомир – Микица Поповић много је волео фудбал. И за време студија долазио је у Шабац и тренирао и играо за Фудбалски клуб Мачва из Шапца.

Због обавеза на студијама и касније приликом рада у Медицинском центру као лекар на стажу а касније специјалиста није се могао посветити професионалном игрању фудбала. Зато је по одласку на радно место у Медицински центар у Шапцу играо за екипу Медицинског центра која се тада такмичила у лиги радних колектива у Шапцу, где је свако предузеће и фабрика имала свој фудбалски клуб.

Др Микица као најбољи и најискуснији играч био и капитен тима Медицинског центра у коме су поред њега играли и др Момчило Икодиновић, дипл. правник Мића Поповић и медицински техничари, болничари, службеници и остали. И писац ових редова играо је у наведеном тиму.
Мирослав Ивановић, правник Шабачке болнице у пензији

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa