Инфо

13. октобар 2022.13. окт 2022.
Пола века матуре
СЕЋАЊЕ НА ШКОЛСКЕ ДАНЕ

Пола века матуре

Прошлог петка бивши ученици ОШ “Стојан Новаковић” у Шапцу су обележили 50 година од завршетка основне школе 1972. године. Од 94 ученика из четири одељења, већина су прво били ученици првог разреда ОШ “Селе Јовановић” (сада ОШ “Јеврем Обреновић”), а у други разред су прешли у “Стојанову” школу, 1965. године, која је тада почела са радом. Свакако, у то време, нека деца су дошла и из других школа и места.

Директор школе Младен Лазић, је некадашње ђаке провео по школском дворишту и учионицама, да би се присетили школских дана. Прозивка је за све била дирљива и топла, а најчешће су се питали: “Зар смо већ толико стари?” У учионицама, где су похађали наставу, поново су се присетили догодовштина из ђачких дана, несташлука, понеке љубави, својих учитељица и наставника, као и бивших другара. Ово је био разлог да се поново озаре лица, после првих тренутака при сусрету, јер су се присетили да је прошло доста година од завршетка основне школе.

Да би се мало забавили, изабрали су најлепше име генерације. Нису гласали, јер за то није било потребе, већ су победу однели бивши ученици, који имају највише истих имена. Најлепше име је Раде, јер се четири друга тако зову, а друго место су три Љиљане, три Милене и три Славице.

Дружење је настављено у ресторану “Мали Балкан” уз дивну музику групе “Кафаница” и сећање на мисао: “Растали смо се у најлепшем тренуцима младости, а сада се састајемо у нејлепшим тренуцима старости”.
Раде Алимпић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa