Инфо

1. фебруар 2024.1. феб 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Школа примењених уметности и Медицинска школе

Школе отвореног срца

Манифестација, Школе отвореног срца - Медицинска и Уметничка, траје већ једанаест година и потекла је од ученичких парламентата са жељом да школску славу обележе у духу светосавља и даривања, отвореног срца
На платоу испред Школе примењених уметности и Медицинске школе ученици су поделили радост школске славе, Светог Саве, са суграђанима, уз пециво, воће и чај.

Манифестација, Школе отвореног срца - Медицинска и Уметничка, траје већ једанаест година и потекла је од ученичких парламентата са жељом да школску славу обележе у духу светосавља и даривања, отвореног срца.

-Ученички парламенти наше две школе дивно сарађују више од деценије, те је њихова сарадња и дружења од великог значаја за образовне установе, али и ђаке. Неопходно је да на дан духовности покажемо заједништво, љубав и емпатију. А наши ученици, а под тим мислим на ученике обе школе ваома добро знају и покаују на најбољи начин. Ми као педагози смо ту да их усмеравамо и васпитавамо да пре свега буду добри људи, што је бит светосавља – истакла је директорка Школа примењених уметности Невенка Ђокић.

Фото: "Глас Подриња"


Координатор тима за хуманитарне активности Медицинске школе професор Срђан Лукић верује да су школе отвореног срца добра идеја, те да трајање манифестације то и потврђује.

-Из године у годину имамо велики број партнера: пекара, пиљарница и других предузетника који нас радо подржавају. Ово је само један од креативности коју реализујемо у току школске године. Сваког децембра прикупљамо пакетиће за децу, намирнице за народну кухињу,... Надамо се да ћемо у наредном периоду бити још активнији у хуманитарном раду, што нам је и једна од мисија. А тежимо да те вредности као школа пренесемо на наше ученике.


Председник ученичког парламента Медицинске школе „Др Андра Јовановић“ Лука Станимировић наводи да је велико задовољство бити део акције која промовише заједништво.

-Велика је част бити део манифестације која афирмише добар комшијски однос две школе и заједнице. Одабрали смо Светог Саву за дан када ћемо поделити са нашим суграђанима радост и послужење – додао је Станимировић.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa