Инфо

28. март 2024.28. мар 2024.
Општа болница „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац

Општа болница „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац

У СЛУЖБИ РАДИОЛОГИЈЕ ОПШТЕ БОЛНИЦЕ ШАБАЦ

Обука радиолога за рад на магнетној резонанци

У Служби радиологије Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу у току је обука за рад на магнетној резонанци. За рад на овом софистицираном уређају шабачке радиологе обучавају врхунски стручњаци у тој области који у Шабац долазе два пута недељно. У нашој установи боравила је доц. др Маријана Баста–Николић из Центра за радиологију КЦ Војводина, која је иначе од почетка укључена у едукацију колега у Шапцу.

Магнетна резонанца је софистицирана радиолошка метода која у највећем броју случајева представља последњу карику у дијагностичком ланцу и као таква веома је компликована и захтевна за савладавање, истиче доц. др Маријана Баста–Николић. Како је додала, сваки пут када овакав уређај стигне у неку установу, потребно је да протекне одређено време да радиолози савладају рад.

Општа болница „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац


– Обука за рад на магнетној резонанци захтева извесно време како би радиолог савладао као методу и да би био компетентан да може самостално, а довољно квалитетно, да изда налазе пацијентима. Колеге у Шапцу сјајно напредују, али је крива учења озбиљна, захтева време и труд како би се пацијентима пружила најбоља здравствена заштита – рекла је доц. др Маријана Баста–Николић.

Обуку колега у Служби радиологије испратио је и др Слободан Поповић, директор шабачке болнице и изразио задовоство што радиологе у овој установи обучавају најкомпетентнији српски стручњаци.

Општа болница „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац


– Обука добро иде на задовољство свих нас. Два пута недељно у шабачку болницу долазе стручњаци из других установа који едукују наше радиологе. Напредак у њиховом учењу је већ сада постигнут, јер све више је налаза које могу самостално да прочитају. До сада је у нашој установи урађено скоро 200 прегледа на магнетној резонанци, а едукатори су ту да контролишу наше радиологе, да их усмеравају и уче. Свако учење има свој неопходни ток, а свима је циљ да наши радиолози буду добро обучени и компетентни да издају поуздане налазе. Потребно је само мало стрпљења – рекао је др Слободан Поповић.
Општа болница „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa