Инфо

28. март 2024.28. мар 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ОДГОВОР НА КОНФЕРЕНЦИЈУ КОАЛИЦИЈЕ “ШАБАЦ ПРОТИВ НАСИЉА“

Како су пословали показали су им грађани на изборима

Одлучила шабачка опозиција да се обрати грађанима, али не могу то да учине у Скупштини, где би им одмах било одговорено, него на конференцији за медије. Тако су пре неколико дана бројали запослене у ЈКП „Стари град“ који су под уговорима о привременим и повременим пословима и по уговору о делу.

Наравно да тако упошљавамо људе и то није тајна, али за разлику од њих ми то не радимо пред изборе, него онда када има посла. Чак и они најзлонамернији не могу да не примете колико људи тренутно ради на пролећном уређивању града. Надамо се да више никада нећемо доћи у ситуацију у којој смо били 2021. године када нисмо чиме имали ни да покосимо траву. Претходници су нам оставили фирму са 79 милиона динара дуга и без основиних средстава за нормално обављање делатности. Опрему смо успели потпуно да обновимо као и да нашим радницима омогућимо да раде у условима достојним човека у 21. веку. Није тако давно била 2019. година када су радницима смањиване плате, тражено им да буду доступни 24 сата, све уз недовољан број запослених. Када су се побунили Градска управа и предузеће су организовали конференције и писала саопштења против својих радника, по чему смо вероватно јединствени у Србији. Плате запослених у ЈКП „Стари град“ упоређивали су са платама доктора и медицинских сестра, док су људи радили за минималац. На овај начин изазивали су гнев грађана према људима који су у сваком смислу били у незавидном положају. Бољи дани за запослене дошли су баш два месеца пред изборе, тако су у априли 2020. плате подигнуте за 35 одсто бруто што је довело до поменутог минуса од 79 милиона динара.

Током претходне власти имали смо у предузећу и заплет достојан најбољих писаца трилера и мистерија. Нестао је директор са све службеним аутом. Након неког времена на паркингу фирме ауто се појавио, од дирекора никада ни трага ни гласа.

Иста та власт продала је и плац на ком се ЈКП „Стари град“ налазило. Не зна се где је новац завршио, а предузеће је отишло у подстанаре.

Због „домаћинског“ пословања претходне власти требало нам је више од две године да фирму извучемо из кризе и поново почнемо да послујемо у плусу.

Надамо се да више никада нећемо доћи у ситуацију у којој смо били 2021. године када нисмо чиме имали ни да покосимо траву. Претходници су нам оставили фирму са 79 милиона динара дуга и без основиних средстава за нормално обављање делатности


Да не заборавимо и градско Прихватилиште где је годишње убијано од 500 до 700 паса и то током владавине Небојше Зеленовић, који је касније водио „зелену“ политику и тако се представљао Европи. Када је схватио да су љубитељи животиња немало гласачко тело тачно месец дана пред изборе дозволио је волонтерима улазак у Прихватилште и шетао са њима по граду борећи се за права паса. Разлику нас од њих показује и то што је број угинућа паса у Прихватилишту под новим руководством стотину пута мањи, односно једноцифрен на годишњем нивоу.

Колико су добро радили показали су им грађани на изборима.
В. Д. директора ЈКП „Стари град“ Мирко Игњатовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa