Инфо

28. март 2024.28. мар 2024.
Фото: "Шабац против насиља"

Фото: "Шабац против насиља"

КОНФЕРЕНЦИЈА КОАЛИЦИЈЕ „ШАБАЦ ПРОТИВ НАСИЉА“

Не пристајемо на изборну крађу

Коалиција Шабац против насиља одржала је конференцију за медије на којој су говорили о дешавањима на изборима, као и о пословању јавних предузећа. На конференцији су говорили Велимир Кузмановић, у име странке Заједно, Љиљана Перић, преставник Покрета слободних грађана и Милош Милошевић у име Странке слободе и правде.

Милош Милошевић је навео да су, као коалција, Тужилаштву за организовани криминал и Основном тужилаштву у Шапцу, крајем прошле године упутили имена 70 људи који су добили позиве за гласање, а нису Шапчани. Путем свог адвоката упутили су наведеним институцијама питање ко је тим људима омогућио да добију пребивалиште у Шапцу и тако утичу на избор градске власти.

-На то питање Тужилаштво није реаговало скоро три месеца и сада је наш адвокат, по захтеву тужиоца из Београда, позван да да свој исказ. Очекујемо да ћемо добити одговор и сазнати ко су ови људи и ко им је омогућио да остваре право које немају по Закону. Надамо се да ће Тужилаштво да прошири истрагу да утврдимо колико је оваквих људи учествовало у избору градске власти. То је, између осталог, и разлог зашто ми не учествујемо у раду градског парламента. На тај начин ми не пристајемо на изборну крађу, рекао је Милош Милошевић.

По Шапцу су никли лежећи полицајци као печурке и бојим се, како је кренуло, да ће се појавити и у пешачкој зони. Током претходне године немамо већи број запослених у односу на претходну годину, број запослених се званично повећао за 105


Милошевић је рекао да су нека од ових 70 имена јако “интересантна“ и да се за неке сумња да су Азербејџанци који раде на градилиштима. Истакао је да нико од њих не живи на адресама на које су пријављени без знања власника станова.

Велимир Кузмановић је навео да се 7.500 људи води на адреси чији је број куће 0. Кузмановић је позвао грађане да им пошаљу фотографије кућа које имају број 0.

Осврнуо се и на седницу Скупштине града одржану 7. марта када су усвојени извештаји рада јавних предузећа.

-Оставили смо ЈКП “Водовод“ крајем 2020. године са 100 милиона динара вишка новца. Три године касније имају мањак од 33 милиона динара. Обећано је 2021. године 150 километара канализационе мреже и волео бих да се јави неко од грађана ко је прикључен на нову канализациону мрежу. Прошле године је планирано 15 милиона за изградњу канализационе мреже, утрошено је 4 милиона. Такође и за водоводну мрежу није потрошена ни половина планираних средстава. По Шапцу су никли лежећи полицајци као печурке и бојим се, како је кренуло, да ће се појавити и у пешачкој зони. Током претходне године немамо већи број запослених у односу на претходну годину, број запослених се званично повећао за 105. Са друге стране имамо драстично повећање људи који су запослени по уговору о делу или за обављање привремених и повремених послова. Само у “Водоводу“ ја запослено 39 особа по уговору о делу, а у ЈКП “Стари град“ их има седам пута више, док их по уговору за обављање повремених послова има 15 пута више. То су грађани који моле да им дамо капиларни глас. До 2020. године у Шапцу је даљинско грејање било међу најјефтинијима у Србији, сада је међу најскупљима. Плата у Шапцу је за једну трећину мања него у Београду, али је одношење смећа за једну трећину скупље него у Београду. Да би дошло до неке промене неопходни су поштени избори, рекао је Кузмановић.

Љиљана Перић је навела да је просечна плата у Шапцу прошле године била 75.000 динара, а у Београду 109.000, док је у децембру била у Шапцу 82.000, а у Београду 123.000 динара, а да су цене комуналних услуга исте као у Београду.

-За воду се у Београду плаћа 104 динара, а у Шапцу 101 динар, за одношење смеђа у Београду 7 динара, а у Шапцу 9 динара, у Београду грејање 8 динара, а у Шапцу 7. Стално се хвале да је Шабац напредовао, а тај напредак се нигде не види, рекла је Љиљана Перић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa