Инфо

21. децембар 2023.21. дец 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОДРЖАНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ И ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У ШАПЦУ

Поверење Шапчана Српској напредној странци

Српска напредна странка добила је убедљиву подршку грађана Шапца и на локалним и на парламентарним изборима одржаним у недељу. Значајнији резултат освојила је још листа „Србија против насиља“, односно Шабац против насиља.

Фото: "Глас Подриња"


Излазност је била изузетно велика и гласало је више од 65 одсто грађана Шапца, од уписаних 100.040 гласача. Гласало се на 100 бирачких места у граду и селима, а једно биралиште било је отворено и у Казнено поправном заводу у Богосавцу.

Шабац је био једна од 65 локалних самоуправа у којима су се одржали и локални избори.
Према прелиминарним резултатима Градске изборне комсије, цензус за локалне изборе у Шапцу прешло је седам странака. За цензус су била потребна 1.954 гласа.

Фото: "Глас Подриња"


1.Александар Вучић - Шабац не сме да стане освојила је 28.808 гласова, што је 35 одборничких мандата;
2.Шабац против насиља - Небојша Зеленовић освојила је 15.600 гласова, односно 18 мандата;
3.Немања Пајић - Западна Србија - Увек Шабац освојила је 6.807 гласова, што је 8 мандата;
4.Удружени побеђујемо - Мирослав Алексић - Здравко Понош - Милош Парандиловић - Татјана Марковић Топаловић освојила је 2.307 гласова, што је 2 мандата;
5. Ивица Дачић - Премијер Србије освојила је 2.210 гласова, односно 2 мандата;
6.Др Милош Јовановић - Нада за Шабац - Српска коалиција Нада - Национално демократска алтернатива - Нова демократска странка освојила је 1.969 гласова, односно 2 мандата;
7.Др Дејан Павловић - Европска зелена партија освојила је 1.321 глас и као мањинска странка 2 мандата.

Испод цензуса остало је пет листа. Најближа уласку у локални парламент била је Чиста листа за другачији Шабац - Владимир Терзић – Душан Туфегџић, која је добила поверење 1.698 Шапчана и недостајало јој је око 250 гласова за цензус. Листа „Домаћински за село и град – Знамо“ добила је 898 гласова, листа „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ 872 гласа, док је за листу „Време је за дела – Др Саша Филиповић“ гласало 492 грађана. Мањинска „Руска странка – Слободан Николић“ освојила је 408 гласова.

Фото: "Глас Подриња"


Слично су Шапчани гласали и за парламентарне изборе.

Изборна листа „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ добила је 32.594 гласа. За листу „Србија против насиља“ гласало је 16.207 грађана, а за листу „Ивица Дачић – Премијер Србије“ 3.824 Шапчана. Листа „Др Милош Јовановић – Нада за Србију“ добила је 3.345 гласова, а листа „Ми глас из народа проф. др Бранимир Несторовић“ 2.840 гласова. Листа „Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ добила је поверење 949 Шапчана. Листа „Саша Радуловић (Доста је било - ДЈБ) - Борис Тадић (Социјалдемократска странка - СДС) - Ана Пејић (Отете бебе) - Добро јутро Србијо добила је 529 гласова, а листа „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи – Вук Јеремић, др Санда Рашковић Ивић, Синиша Ковачевић, Владимир Гајић, Марина Липовац Танасковић 455 гласова. „Руска странка – Слободан Николић“ на републичким изборима освојила је 288 гласова. За „Савез војвођанским мађара“ гласало је 162 Шапчана, а за листу „Усаме Зукорлић – Уједињени за правду – Странка правде и помирења – Бошњаци Санџака, Томислав Жигманов - Демократски савез Хрвата у Војводини“ њих 135. „Чедомир Јовановић – Мора другачије“ добио је 131 глас, а изборна листа „Заједно за будућност и развој – Коалиција за мир и толеранцију“ 114 гласова. Изборна листа „Србија на Западу – Зоран Вулетић – Немања Милошевић – Да се струка пита – Владимир Ковачевић“ освојила је 83 гласа. За листу „ СДА Санџака – Сулејман Угљанин“ гласао је 71 грађанин Шапца. Изборну листу „Албанска демократска алтернатива – Уједињена Долина“ подржало је 53 Шапчана, а листу “Политичка борба Албанаца се наставља – Шаип Камбери“ њих 16.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa