Инфо

21. децембар 2023.21. дец 2023.
А. Двокић (фото: Е. Глигоријевић/Fildale photo)

А. Двокић (фото: Е. Глигоријевић/Fildale photo)

АТЛЕТИКА: СПОРТСКО ХОДАЊЕ

Рекорд круна године

Брзо ходање, односно спортско ходање како је званични назив познате атлетске дисциплине, налази се у тешком тренутку у српској атлетици, међутим кроз ентузијазам у неколико центара води битку за опстанак упркос свим препрекама. Један од клубова који негује ходање је АК Спринт Бадовинци, а њихов представник Александар Двокић постигао је недавно најбољи резултат у Србији у категорији млађих пионира.

На митингу АК Карановац, организованом у атлетској дворани на Бањици, стазу од једног километра прешао је за 5 минута, 21 секунду и 68 стотих делова секунде. Сликовитије о вредности резултата говори податак да је то најбоље време остварено било када у Србији у овој категорији и то за готово 13 секунди у односу на претходни рекорд.

-Задовољан сам, добро сам се осећао на стази. Можда ћу се у будућности окушати и у трчању, али не одустајем од ходања и желим да остварим добре резултате и на међународним митинзима у Словачкој, Мађарској, Хрватској – рекао је млади атлетичар Бадовинчана.

Од нове сезоне више неће бити вођена евиденција резултата међу млађим пионирима, но то не мења чињеницу да је остварен велики напредак.

-Аца има потенцијал и за још боље резултате. На претходним такмичењима није био на највишем нивоу, али је тренирао и драго ми је да је успео. Спремамо се за државно, за међународна такмичења, има још много да покаже у ходању, а можда се опороба и у трчању већ у фебруару – рекао је тренер Драган Радивојевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa