Инфо

21. децембар 2023.21. дец 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Општина Владимирци:Парламентарни и локални избори

Излазност велика

На парламентарним изборима гласало је 64 % уписаних бирача или 8846 грађана. Очекивано прва је била листа Александар Вучић – Србија не сме да стане са 57,7 % гласова, листа Ивица Дачић-премијер Србије добила је поверење 8,31 % бирача, а листа Србија против насиља је скупила 16,95 % изашлих бирача
По прелиминарним резултатима житељи општине Владимирци су показали колико воле своју општину одзивом који показује да се о сутрашњици итекако брине, али и да Владимирци не смеју да стану, сумарум је виђеног на 37 бирачких места.

И челни човек општине Горан Зарић није крио задовољство изборима :
-Ми смо у пракси показали да и мале средине могу имати велике и резултате и свест да се не сме стати у борби за бољитак Владимираца који су наше огњиште и што смо обавезни чувати. Резултати су потврда реченог, а обећање да ћемо учинити све да се и лепше и квалитетније живи биће надам се и изнад реченог, јер ми напросто немамо избор него да генерацијама које долазе живот учинимо довољно квалитетним да остану на овим просторима, речи су Зарића видно задовољног прелиминарним резултатима избора.


На парламентарним изборима гласало је 64 % уписаних бирача или 8846 грађана. Очекивано прва је била листа Александар Вучић – Србија не сме да стане са 57,7 % гласова, листа Ивица Дачић-премијер Србије добила је поверење 8,31 % бирача, а листа Србија против насиља је скупила 16,95 % изашлих бирача.
На локалним изборима изашло је 8820 бирача или процентуално њих 64 % . Ове резултате је утврдила општинска изборна комисија која опет за свој рад завређује све похвале.



Инпресивно је да је на појединим местима забележена излазност и до 90 %. Листа Александар Вучић - Владимирци не смеју да стану је освојила поверење 5057 изашлих бирача, Ивица Дачић-Премијер Србије 919, Владимирци против насиља 1311, Народни покрет Србија-Мирослав Алексић,др Владица Мирковић-За боље Владимирце 678, а група грађана Јанко Ђурић-Удружена опозиција 599 гласова.

Избори су протекли у позитивној атмосфери примереној завидном демократском поимању грађанске дужности.
Сретен Косанић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa