Инфо

21. децембар 2023.21. дец 2023.
М. Репановић - капитен ВК Шабац Еликсир (фото: ВК Шабац фб)

М. Репановић - капитен ВК Шабац Еликсир (фото: ВК Шабац фб)

ВАТЕРПОЛО: ВК ШАБАЦ ЕЛИКСИР

Фокус на Супер лигу

Жал због Европе. Комплетан фокус на домаћу лигу и борбу за плеј оф. Нови Београд без премца, али неизвесно са Звездом и Радничким
На домаћем бојишту Шабац је губио само од Новог Београда ове сезоне, на Градском базену играли су тимови из Србије, Италије, Румуније, Француске, Хрватске, Мађарске, Немачке, а радовао се само Нови Београд. Позитивна ствар је што дуела са Новобеограђанима нема до полуфинала или финала плеј офа. Двомечи против Звезде и Радничког су кључни у надметању за једну од прве четири позиције.

Европски изазови
Ватерполо клуб „Шабац“ је имао перфектну европску сезону у свом граду. На градском базену је имао седам победа у седам мечева. Клуб је одиграо у својој историји 43 европска дуела. Први пут је наступио у оквиру квалификација за ЛЕН куп 2004. године, ривал је био сплитски Јадран на турниру у Будимпешти. Први тријум остварене је против данског Оденсеа 7:3. Први меч на домаћем базену догодио се у септембру 2019. када је на другој страни био московски Динамо.
У 43 меча остварено је 19 победа, три ремија и 21 пораз. Од реконструкције Градског базена биланс је позитиван. У 37 дуела остварено је 18 победа и 16 пораза, уз три нерешена меча. Градски базен је постао велика снага клуба. ВК је у свом граду угостио 18 такмаца, а победио 16 пута, уз само два пораза.


-Нови Београд је тим који је састављен да буде кандидат за све трофеје, али смо и против њих у Шапцу показали да можемо. Гледамо н сваки предстојећи меч као кључни, покушаћемо у сваком да остваримо повољан резултат и да остваримо највише што можемо. Плеј оф је обавеза, све испод тога биће неуспех. Звезда и Раднички имају искусније екипе, али нису показали више од нас ове сезоне – истиче капитен Михаило Репановић.

Четвртфинале Евро купа остало је корак далеко, пресудили су порази на гостовањима, али је истоврмено европски учинак ове сезоне врло позитиван, седам победа у десет мечева.

А. Бараћ (фото. ВК Шабац фб)


-Штета, јер смо успели да победимо све ривале. Пре старта се чинило да ће девет бодова бити довољно за следећу фазу, испоставило се да нас ни победа у Хановеру не би водила даље. Имали смо успона и падова и исход је такав. Пласман у групе је велики резултат, али жалимо што нисмо направили корак више. Важно је изборити нови пласман у Европу, а онда бити бољи у наредној сезони – додаје Репановић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa