Инфо

21. децембар 2023.21. дец 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Председник боксерског савеза у посети БК „Мачва“

Подршка за шампионе

Припреме за Европско првенство у Београду. Подршка и улагање у шабачки и српски бокс. Подстицај за шампионе
Успех шабачког боксера Семиза Аличића- Пиње на Европском првенству млађих сениора у Будви био је повод за посету председника Боксерског савеза Србије Ненада Боровчанина Боксерском клубу „Мачва“.
Пиња је донео свом клубу и Србији бронзано одличје крајем протеклог месеца, а „могу очекивати и нове медаље у будућности“, истакао је Боровчанин.

-Пиња је бисер српског бокса, што се може видети и како је одговорио на све задатке и изазове који су се нашли пред њим. Никада није пропустио тренинг, припреме и сасвим је било природно да освоји медаљу. Бронза на овом такмичењу је велики успех, како за њега, тако и за наш бокс. Све ово је показатељ да смо на добром путу, а да Пиња може у наредном периоду освојити и сениорску медаљу на Европском, Светском првенству, али и Олимпијским играма. Верујем да ће се Шабац, али и Србија радовати Пињиним успесима - додао је председник Боксерског савеза Србије и нагласио да су услови када је у питању бокс знатно побољшани у протеклом периоду, али да ће Савез наставити у том правцу како би млади постизали врхунске успехе.

Фото: "Глас Подриња"


Председник БК „Мачва“ Бранислав Јовичић верује да је уз системску подршку града, државе шабачки бокс поново на стазама успеха.

-За три године смо успели да организујемо појединачно првенство Србије за сениоре, након 22 створили смо прваке државе, прваке Војводине, а стигла је и европска медаља у клуб. Морам да истакнем да је пре Пињине европска медаља је била 1985. године, а освојио је Драган Васиљевић Дурунга који је пореклом из Лознице, те нам је Семизова посебно драга и значајна. Он је наше, шабачко дете, потекао је у „Мачви“ где је направио и прве боксерске кораке, а сада осваја медаље - рекао је Јовичић.

Фото: "Глас Подриња"


Уз редовне тренинге Пиња се припрема и за предстојеће Европско првенство у боксу које ће наредне године у априлу бити организовано у Београду.

-Ова медаља ми заиста значи, посебно што је од јуниорске протекло неколико година. Она ми је мотивација за наредна такмичења, посебно оно у Београду. Даћу све од себе да успем и освојим ново одличје - додао је Семиз.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa