Инфо

21. децембар 2023.21. дец 2023.
Много ривала у плеј оф борби (фото: Мачва – Младост 2:0)

Много ривала у плеј оф борби (фото: Мачва – Младост 2:0)

ФУДБАЛ: ФК МАЧВА – ЈЕСЕН

Кроз визир статистике

Статистика указује на успешнији период у односу на претходну сезону. Ефикасност поново проблем. Одбрана међу водећим
У најважнијем сегметну Мачва је у 20 кола освојила четири бода више и пласирана је три позиције више у односу на сезону раније. Постигла је три гола мање, али и примила десет мање.
Шабачка Мачва је према броју постигнутих голова на деоби 11. и 12. места у Првој лиги. Снага је у одбрани од које је мање голова примио само Текстилац, а једнако пута су лопту у својој мрежи гледали играчи: ОФК Београда и Смедерева. Интересантан је податак да је Мачва постигла идентичан број голова као последњепласирани клуб Нови Сад, а дозвилила ривалима једнако погодака као и неприкосновени лидер ОФК Београд.

Претходне сезоне
Мачва није играла у плеј офу ни пре две сезоне, прве након елиминације из Супер лиге. Онда је након 20 рунди имала шест бодова више него сада, три позиције више била на табели, постигла три више гола, толико више и примила, но то је већ био период пада форме Мачве и на крају је остала без плеј офа. У шампионској сезони 2016/17, након 20 кола Шапчани су имали 44 поена, гол разлика 30:13, док је у сезони 2014/15. када је на концу Мачва елиминисана у Српску лигу клуб имао 20 бодова након 20 кола и гол однос 14:18.


У последњој трећини сезоне, на пролеће, Мачва гостује у Инђији, Лесковцу, Убу, Ужицу и Београду (Графичар), док дочекује: Вршац, Металац, Раднички (НБ), Нови Сад и ОФК Београд.
Најбољи стрелци тима су Мартин Новаковић и Павле Радуновић са по четири гола. Лука Пејовић је постигао три, док су преостали стрелци једном матирали голмане ривала: Мијаиловић, Бранковић, Сладојевић, Угиагбе, Абдулахи и Пеаце.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa