Инфо

21. децембар 2023.21. дец 2023.
Полусезона победа Металопластике (фото: МП Еликсир фб)

Полусезона победа Металопластике (фото: МП Еликсир фб)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

Замах за пролеће

Део сезоне без киксева. Више датих, мање примљених погодака. Успешан старт у Европи. Циљ пласмана у плеј оф практично остварен
Уколико ставимо у други план лични утисак, полусезона шабачке Металопластике Елискир била је боља него претходна и о томе говоре подаци. Након 14 рунди играчи Владана Матића освојили су два бода више него претходне сезоне у истом броју мечева. Имају два тријумфа више, једнак број пораза и исти ривал је донео тај пораз. Однос постигнутих и примљених голова је бољи, а и учинак 13 тријумфа у 14 мечева звучи боље него 11 победа у исто толико дуела. Свакако пораз од Војводине не може бити неочекиван, те у складу с тим стоји констатација да су плаво-бели имали успешну сезону до паузе, без киксева.

Борба за позиције
Динамо из Панчева кључни меч игра одмах на старту такмичарске 2024. када гостује у Лесковцу. То је и најтеже гостовање, јер ће дочекати: Војводину, Металопластику, Партизан. Црно бели ће дочекати Шапчане, Лесковчане, Војводину, док путују у Панчево. Дубочица мора у Београд, а угостиће Динамо и Војводину.

Југовић - МП Еликсир 21:16 (7:14)
Каћ. Гледалаца: 300. Судије: Попов (НС) и Ристић (Кикинда), Седмерци: Југовић 5(3); МП 4(2). Искључења: Југовић 4; МП 6 минута.
МП ЕЛИКСИР: Павковић, Додић 4(1), Алиловић 4, Мирковић 1, Ф. Миловановић 2, И. Миловановић, Гавашелишвили 1, Арсеновић (12 одбрана), Дамњановић, У. Павловић 3, Брајовић 8, В. Павловић, Паповић, Петровић, Симић, Дакић 3.


Први тим испод плеј оф црте далеко је девет бодова, четири више него што је то био случај након 14 рунди претходне сезоне и практично је доигравање осигурано. Ипак, од фебруара Металопластику Елискир чекају изазови напретка. У Европи долази одлични Валур, док је на домаћој сцени циљ јасан пролазак у финале плеј офа и повратак финалном турниру Купа, где Шабац није имао представника претходне сезоне. Остатак делује тежи, бар у односу на пратиоце, јер у госте долази само Војводина, док Металопластику очекују гостовања Динаму, Партизану, Црвеној Звезди.

М. Додић (фото: МП Еликсир фб)


-Врло смо задовољни урађеним до сада. У овој такмичарској сезони до сада имамо 14 победа, један нерешен и пораз. Лепо је побеђивати и желимо тако да наставимо. Стекли смо важно искуство на европској сценни, посебно млади играчи. Успели смо да одржимо низ победа и када смо се суочавали са повредама. Имамо одличну атмосферу, немамо страх од било којег тима, припремамо меч по меч и тако желимо и на пролеће да играмо Циљеве које смо истакли током лета желимо да оставримо и размишљамо само о наредном ривалу. Настављамо даље и тежимо унапређењу игре за пролећни део – рекао је најбољи стрелац екипе Матеја Додић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa