Инфо

14. март 2024.14. мар 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ОДБОРНИЦИ ОПОЗИЦИЈЕ КОЈИ УЧЕСТВУЈУ У РАДУ ГРАДСКЕ СКУПШТИНЕ

Напади прешли на лични ниво

Представници коалције “Удружени побеђујемо“ коју чине Народни покрет Србије, Србија центар, Ново лице Србије и Удружење грађана “Удружени“ и коалиције Нада коју чине Нови ДСС и За Краљевину Србију, као повод за конференцију навели су учестале нападе на одборнике ове две коалције због њихове одлуке да учествују у раду градске Скупштине
Представници опозиције који присуствују седницама Скупштине града Шапца организовали су конференцију за медије. Представници коалције “Удружени побеђујемо“ коју чине Народни покрет Србије, Србија центар, Ново лице Србије и Удружење грађана “Удружени“ и коалиције Нада коју чине Нови ДСС и За Краљевину Србију, као повод за конференцију навели су учестале нападе на одборнике ове две коалције због њихове одлуке да учествују у раду градске Скупштине.

Они који су себе прогласили шефовима, било опозције, било власти, могу да доносе одлуке само у име својих политичких организација. Ми имамо обавезу према грађанима који су нас бирали и изабрали да штитимо њихове интересе, да покрећемо народне иницијативе


-Напади долазе углавном од наших колега из опозиције и иду до личног нивоа. Стичемо утисак да се ради о лицу и наличју једне исте политике која каже “ми ћемо бити у Скупштини, борићемо се за интересе грађана, али само ако смо ми власт“. Ми као представници самосталних странака не подлежемо утицају других политичких организација. Одлуке доносимо самостално. Они који су себе прогласили шефовима, било опозције, било власти, могу да доносе одлуке само у име својих политичких организација. Ми имамо обавезу према грађанима који су нас бирали и изабрали да штитимо њихове интересе, да покрећемо народне иницијативе. Трудићемо се будемо максимално конструктивни. До сада нисмо одговарали на нападе који су ишли ка нама, све док то нису постале личне увреде које се више не могу трпети. Због тога смо покренули процесе пред надлежним органима, рекао је Зоран Живковић одборник коалиције “Удружени побеђујемо“.

Ми смо таргетирани, за једне смо Ђиласови, за друге Вучићеви, за треће Пајићеви, а ми смо своји, учествовали смо под својим именом и презименом на изборима. Сматрам да немамо чега да се стидимо и да људи који су гласали за нас сигурно то нису учинили да бојкотујемо рад Скупштине


Бранко Живановић, одборник Новог ДСС-а истакао је да они мандате нису никоме ни украли, ни отели, као и да нису никога преварили, него да су их честито и поштено освојили. Навео је да њихове две листе у збиру имају озбиљан резултат који у будућности може бити само већи, те верује да због тога некима сметају.

-Ова групација која учествује у раду Скупштине наступа на коректан начин и нисмо ни заслужили, нити смо нечим допринели нападима на нас. Трудили смо се да у раду Скупштине учествујемо на један нормалан, цивилизован и демократски начин, што нажалост неки нису препознали. Ми смо таргетирани, за једне смо Ђиласови, за друге Вучићеви, за треће Пајићеви, а ми смо своји, учествовали смо под својим именом и презименом на изборима. Сматрам да немамо чега да се стидимо и да људи који су гласали за нас сигурно то нису учинили да бојкотујемо рад Скупштине и да грађани Шапца седам година немају никог да их представља у локалном парламенту. Нисмо у Скупштни да бисмо водили никаве личне, нити туђе ратове. Нажалост, у овом граду се прави прича да постоје само две политичке структуре. Ја сматрам да Шапцу недостаје трећи пут и желимо да ми будемо тај трећи, нормалан пут који није ни за садашњу, а ни за бившу власт, рекао је Бранко Живановић.

Сматрамо да је излаз Србије у јединственом, широком фронту који треба да добије прво Београд, али треба разликовати локалну политику где је једна здрава политичка линија угушена од стране две политичке опције. Дошли смо до тога да ако нисте са СНС и нисте ШПН ви сте онда ипак “напредњаци“


Татјана Марковић Топаловић, носилац листе “Удружени побеђујемо“ била је конкретна и рекла да се обраћају Фејсбук страницама “Шабац“ и “Ипрес“ и још неким странам које “на најсуровији начин изврћу истину“ називајући их “контролисаном опозицијом“. Сматра да су на последње три седнице Скупштине показали ко су и шта су.

-Постоји простор да се ове странице ставе у процес дигиталног насиља. Апелујем, пре свега на Фејсбук страницу “Шабац“ која нема смер у излагању, јасно напада четири припадника опозиције, не пише ништа негативно о 18 опозиционих одборника који нису ушли у Скупштину, да се одреде према свом објективизму. Ја, моја породица, мој супруг, смо били извргнути веома ружним текстовима и верујем да то подлеже закону што ми планирамо да урадимо. Сада их молимо да почну објективно да извештавају, а после тога бих замолила шабачку опозцију да се огради од писања на тој и сличним страницама и порталима. Грађани Шапца виде да се две политичке опције у тим писањима не појављују, а то је Западна Србија и Шабац против насиља. Такође бих волела да колеге политичари разликују републичку и локалну политику. Сматрамо да је излаз Србије у јединственом, широком фронту који треба да добије прво Београд, али треба разликовати локалну политику где је једна здрава политичка линија угушена од стране две политичке опције.

Дошли смо до тога да ако нисте са СНС и нисте ШПН ви сте онда ипак “напредњаци“. Није истина да у Шапцу постоји две линије, постоји их више и грађани су задовољни нашим деловањем и да њихови гласови нису изварани, рекла је Татјана Марковић Топаловић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa