Инфо

14. март 2024.14. мар 2024.
Фото: Mačvainfo.rs

Фото: Mačvainfo.rs

На другој седници Скупштине

Усвојен буџет Општине Богатић

Одборници су једногласно подржали и План развоја општине Богатић и Програм гасификације, чије ће трошкове у потпуности сносити ЈП „Србијагас”
На другој седници Скупштине општине Богатић одржаној у понедељак усвојен је буџет за 2024. годину у износу од 1.045.000.000,00 динара. Одборници су једногласно подржали и План развоја општине Богатић и Програм гасификације, чије ће трошкове у потпуности сносити ЈП „Србијагас“. Након двосатне расправе, за предлог буџета гласало је 22 одборника, док је осам било против.

Дамњановић: Буџет добро планиран
-Општински буџет усвојен је тек сада имајући у виду да је у претходним месецима локалном самоуправом управљао Привремени орган. Буџет је обухватио најзначајније инвестиције, које се пре свега односе на инфраструктуру и улагање у јавне установе које су директни или индиректни корисници локалног буџета- појаснио је председник Општине Богатић Милан Дамњановић, додајући да је извршење буџета за 2023. годину било на нивоу од 93 посто, да је у инфраструктуру уложено око 90 милиона, да су приходи и расходи били добро планирани, те да је на истим принципима рађен и буџет за ову годину.
Он је подсетио да је одлука о програму гасификације на територији Општине Богатић усвојена у јуну 2021. године, те напоменуо да ће се гасификација радити на подручју целе општине, у свих 14 месних заједница, а да буџет Општине неће бити оптерећен, јер све трошкове сноси ЈП „Србијагас“.

Буџет је обухватио најзначајније инвестиције, које се пре свега односе на инфраструктуру и улагање у јавне установе које су директни или индиректни корисници локалног буџета


Нови директор ЈКП „Богатић“
Будући да је досадашњем директору ЈКП „Богатић“ Владану Попадићу истекао мандат, доктор ветеринарске медицине Мирослав Ерић из Метковића именован је за вршиоца дужности директора тог јавног комуналног предузећа. Попадићев извештај о раду за претходну годину изгласан је одборничком већином, а због повећања трошкова који директно утичу на рад тог предузећа, подржано је минимално повећање цена услуга тог предузећа.

Фото: Mačvainfo.rs


-Користим ову прилику да се захвалим свим одборницима на конструктивној дебати, као и да господину Ерићу пожелим успешан рад, који ће, верујем, бити на задовољство свих грађана општине Богатић- навео је Дамњановић.

Фото: Mačvainfo.rs


Разматрани су и извештаји о раду Народне библиотеке „Јанко Веселиновић“, као и Културно- образовног центра Богатић. Усвојен је предлог кадровског плана Општинске управе, правобранилаштва, стручних служби и кабинета председника општине, као и предлог решења о разрешењу и именовању нових чланова Управног одбора у ПУ „Слава Ковић“ и члана Школског одбора Основне школе „Мика Митровић“ у Богатићу. Изгласан је и предлог одлуке о доношењу годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Богатић, усвојена решења о именовању председника и чланова комисија за пољопривреду и село, статут и прописе, спорт, представке и предлоге и односе са верским заједницама. На почетку заседања усвојени су извештај Општинске изборне комисије и Одлука о потврђивању мандата одборницима Скупштине општине Богатић.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa