Инфо

14. март 2024.14. мар 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПРВА ФАЗА „ПАЖЉИВКОВЕ СМОТРЕ“

Значај саобраћајног образовања и васпитања

Ученици првих и других разреда, као и сви предшколци са територије Шапца у понедељак су учествовали у трећој “Пажљивковој смотри“ коју реализује Савет за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије. Смотра је ушла и у календар Министарства просвете, а данас је реализована прва фаза у којој су деца радила улазне тестове.

Фото: "Глас Подриња"


-Тачно 987 деце Предшколске установе “Наше дете“ учествује у првој фази “Пажљивкове смотре“. Наша установа ову смотру подржава од почетка њене реализације и сматрамо да су овакве активности веома значајне за наше малишане, посебно у години пред полазак у школу. Желим да се захвалим Савету који нас укључује у све активности везане за саобраћајно васпитање и образовање. Самим тим нашим васпитачима дају подршку за сваки рад са децом везан за ту тематику, каже Владимир Рабреновић, директор ПУ “Наше дете“.

Фото: "Глас Подриња"


Савет се захвалио свим васпитачима и учитељима који су се одазвали позиву да учествују у “Пажљивковој смотри“. Сандра Мићић, чланица Савета, је истакла да је веома значајно да деца учествују у оваквим активностима везаним за саобраћано васпитање и образовање.

Фото: "Глас Подриња"


-”Пажљивкова смотра“ је специфична због тога што обухвата велики број учесника, предшколаца и ученика првих и других разреда свих основних школа како у граду, тако и на сеоском подручју. Сви у исто време раде тест и надамо се да ће бити успешни. Полако се већ припремамо и за другу фазу која је одмах следећег месеца. Учимо децу да буду безбедна, да развијају свест о безбедности у саобраћају и самим тим сачувају своје животе.

Фото: "Глас Подриња"


Током ове три године трајања имали смо и државног првака. Надам се да ћемо и ове године имати једно од прва три места и да ћемо бити успешни у све три категорије у којима се такмичимо. подржавамо визију Агенције за безбедност саобраћај - нула погинуле деце у саобраћају. На срећу, ми већ неколико година немамо погинуле деце у саобраћају, а ово је врло добра основа да и остане тако, рекла је Сандра Мићић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa