Инфо

14. март 2024.14. мар 2024.
Фото: Војна академија

Фото: Војна академија

Шапчани у посети Војној академији

Свакодневица кадета Академије

Ученици спортисти из средњих школа Града Шапца са представницима Града и Спортског савеза Шапца посетили су Војну академију у Београду. С могућностима које пружа Академија упознало се више од 50 ученика.

Представнике Града и Спортског савеза из Шапца угостио је начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић који је нагласио да овај вид сарадње треба наставити и у будућности.

Фото: Војна академија


Посетиоци су упознали наставне и културно-спортске капаците и уверили се у квалитет Студијских програма, модерно опремљене кабинете и богат културно-спортски живот. Госте су водили кадети Војне академије приближивши им своје дневне обавезе, посебне облике наставе и ваннаставне активности које обухватају образовне и спортске секције, културно-историјске манифестације, такмичења и протоколарне посете.

Фото: Војна академија


Шапчани су посетили спомен собу која чува богату и дугу историју високог војног образовања у Србији, пиштољску стрељану, спортски центар али и симулатор летења где су ученици и сами могли да покажу своје вештине у управљању хеликоптерима и авионима путем симулација и доживе виртуелну реалност употребом савремених наставних средстава.

Фото: Војна академија


Осим упознавања са Војном академијом, ученици и кадети одмерили су снаге одигравајући утакмице у баскету 3 на 3 али и у рингу приказујући вештине у рвању.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa