Инфо

14. март 2024.14. мар 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Додела признања лауреатима Спортског савеза Шапца

Осам лауреата највишег признања

Признања додељена у четири категорије. Осам добитника у седам категорија највишег признања. На једном месту бивши, садашњи и будући шампиони. Резултати доказују вредност улагања у спорт
Спортски савез Шабац доделио је 44. пут признања најбољима у спорту претходне године. Лауреати у више категорија (појединци и колективни) примили су признања на свечаности у Соколском дому. О најбољима одлучивао је Управни одбор ССШ, а признања су подељена као: највиша, специјална, посебна и постхумна признања.

Шабац – град спортске традиције
-Увек је част бити гост у Шапцу и сваки спортиста овде може осетити дугу, успешну традицију једног града у спортским постигнућима. Задовољство је видети и позната лица са претходних избора, али увек су ту и неки нови освајачи признања што је на понос свима и што је показатељ доброг улагања у спорт у Шапцу, одличног рада тренера, подршке породице и вредног тренинга спортиста. Верујем да у будућности долазе још бољи резултати - нагласио је председник Спортског савеза Србије, некадашњи рвачки олимпијски шампион Давор Штефанек.


Највиша признања додељена су у седам категорија: Најуспешнијем спортском колективу Кајак клубу „Зорка“, најуспешнијем спортисти Матеји Додићу (РК „Металопластика“) и Бранку Лагунџићу (Кајак клуб „Зорка“), најуспешнијој спортисткињи Милици Познановић (Атлетски клуб „АШК-Темпо“), најуспешнијем младом спортистисти Жарку Крајишнику (Теквондо клуб „Шабац“), најуспешнијој младој спортисткињи Наташи Перовић (Атлетски клуб „АШК - Темпо“), најуспешнијем спортском стручњаку Владану Матићу (Рукометни клуб „Металопластика“) и најуспешнијем спортском раднику Николи Цару (Ватерполо клуб „Шабац“).

Фото: "Глас Подриња"


- Да би били најбољи у Шапцу често морате бити међу најбољима у Европи, јер је таква конкуренција у појединим спортовима. Поносан сам што врхунске резултате постижу млађе категорије што гарантује да ћемо и у наредним годинама имати највећа постигнућа и да ће избор лауреата бити тежак - нагласио је председник ССШ Милан Ђенадић.

Свечаности су присуствовали представници Спортског савеза Србије и највиши представници Града.

Фото: "Глас Подриња"


-Шабац је град спорта и резултати су показатељ тога. Имамо на једном месту садашње, будуће, али некадашње шампионе, што говори о традицији спорта коју Шабац чува. На годишњем нивоу Град издваја 202 милиона динара за спорт и спортску инфраструктуру и трудићемо се да та сума расте, јер резултати показују да су средства вредна улагања. Честитам Савезу на раду, на успесима и потпори врхунском, аматерском, рекреативном и школском спорту, ми као Град остајемо уз своје спортисте како би омогућили услове за рад, напредак и како би нас својим резултатима поново чинили поносним - истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Заменик градоначелника Шапца Милан Мачван, некадашњи кошаркаш, освајач вредних признања, уверен је да сјајну садашњост шабачког спорта наслеђује изванредна будућност.

Фото: "Глас Подриња"


-Честитам свим добитницима признања и надам се да ће свим лауреатима послужити као подстрек за још снажнији рад, померање сопствених граница. Шабац је град спорта и сви шампиони то доказују на најбољи начин. Бићемо подршка свима и верујем да ће наредне године бити још нових шампиона који проносе славу града и државе - рекао је Милан Мачван.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa