Инфо

14. март 2024.14. мар 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Сајам пољопривреде у Шапцу 15. и 16. марта у Хали „Зорка“

Свечано отварање у петак

Сајам пољопривреде у Шапцу 15. и 16. мара у Хали „Зорка“. Улаз и паркинг за све заинтересоване посетиоце су бесплатни током два сајамска дана од 8 до 19 часова. Очекује се велики број посетилаца и излагача. Организатори позивају пољопривреднике да посете Сајам и буду у току са новинама из света аграра
У организацији Радио телевизије АС и Одељења за пољопривреду, под покровитељством Града Шапца, 15. и 16. марта у Спортској хали „Зорка“ биће приређено четрнаесто издање Сајма пољопривреде у Шапцу.

Фото: "Глас Подриња"


Континуитет, квалитет и традиција
Континуитет, квалитет и традиција потврда су квалитета шабачког Сајма, верују организатори. Ово виде у великом броју посетилаца и домаћих и иностраних излагача.

На сајму ће бити присутни произвођачи, дистрибутери, стручњаци. Изложбени простoр у Хали ће покрити све аспекте пољопривредне индустрије, укључујући узгој биљака, сточарство, агротехнологије, органску производњу, прераду хране, и још много тога.

Фото: "Глас Подриња"


-Веома смо задовољни одзивом излагача ове године, капацитету су попуњени, те смо веома задовољни. Рекордан број изагача се пријавио, што даје наду и подстицај за наредни период. Чврсто верујем да успешност дугујемо и томе што је ово пољопривредни крај. Имамо заступљено сточарство, ратарство, повртарство, воћарство и самим тим наши произвођачи су заинтересовани за све новине. Сајам је идеална прилика да буду у току. Мислим да се добар глас далеко чује – појашњава организатор Сајма Драгиша Гранић.

Фото: "Глас Подриња"


Велики број излагача
Мали предузетници и задруге, дистрибутери спремни су да представе своју понуду пољопривредницима из Мачве, Поцерине, Посавотамнаве, Подгорине, Азбуковице, Рађевине, Јадра и Срема. Ове године пољопривредна газдинства широм Србије одабрала су Шабац да представе своје производе и потенцијале. Највећа регионална манифестација носи епитет и међународни, што потврђује и долазак нових интернационалних излагача као што је црногорска винарија која једина у Европи прави вино од нара.

Изложбени простор у Хали, у потпуности је попуњен, као и плато испред дворане, што указује на велику заинтересованост учесника да се представе пољопривредницима.

Фото: "Глас Подриња"


-Ове године имамо компанија из Новог Сада ће изложити свој трактор који је премијеру имао на Сајму у Београду. Трактор је идеалан за наше поднебље, како ценовно, тако и по карактеристикама. Такође, фирма из Дубља ће представити своје мешаоне за сточну храну, те ће и они по први пут представити један нов производ. То је само део понуде – додао је организатор Сајма Драгиша Гранић.

Организатори верују де ће посетиоци имати прилику да на једном месту информишу о предстојећој сезони, унапреде своја знања и вештине. На располагању биће им представници компанија који ће својим стручним саветима усмерити произвођаче како да на што бољи начин иду у корак са савременом пољопривредом, али и купе нову механизацију.

Фото: "Глас Подриња"


-Позивам све заинтересоване посетиоце да дођу на Сајам у што већем броју. Уверен сам да ће као и претходних година имати прилику да сазнају новине из области пољопривреде. Два сајамска дана на располагању им је велики број излагача и стручњака, те сам сигуран да ће бити задовољни – рекао је директор и власник Телевизије АС Маринко Урошевић.

Бесплатан улаз и паркинг
Улаз и паркинг за све заинтересоване посетиоце су бесплатни током два сајамска дана од 8 до 19 часова. Генерални спонзор Сајма је НЛБ Комерцијална банка ад Београд, а златни спонзор Инстититут за ратарство и повртарство Нови Сад. Званично отварање Сајма планирано је за 15. март у 11 часова. Очекује се долазак и представника Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa