Инфо

16. мај 2024.16. мај 2024.
„Градић Пејтон“ на боксерски начин
БИЛО ЈЕ У ГЛАСУ 21.05.1981.

„Градић Пејтон“ на боксерски начин

Екипна боксерска првенства у нашој земљи, по дужини трајња, све више личе на чувену америчку телевизијску серију „Градић Пејтон“, више него на спортска надметања у племенитој вештини. У овогодишњем такмичењу, тек што се одбоксује једно или два кола – настају вишемесечне паузе. Сигурно је да то веома штети квалитету, а пре свега интересовању љубитеља бокса. Већ помало се и заборавља ко се у ком рангу такмичи, а и да не пишемо о тренутном пласману и амбицијама клубова.

После више од два месеца, настављено је првенство Друге савезне лиге – група Север. Боксери Мачве су укњижили нова два бода савладавши Бечеј на гостовању 12:8. Меч првог фаворита за Прву савезну лигу Мачве и последњепласираног Бечеја неочекивано је донео узбудљиве мечеве. Почела је Мачва предношћу од 10:2, али се Бечеј приближио на 10:8. Изненађење је спречио искусни Поповић. Противник Палинкаш се служио недозвољеним средствима због чега га је судијски колегијум дисквалификовао.

Победе за Мачву су извојевали још: Гајић, Миражић, Петровић, Марковићи Васиљевић, док су поражени: Благојевић, Крстић, Устић и Цвијић.

Шапчани су уз новосадску Војводину и даље најозбиљнији кандидати за освајање првог места у овом такмичарском рангу.
Б. А.

Најновији број

18. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa