Инфо

30. мај 2024.30. мај 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

10 ГОДИНА УСТАНОВЕ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ

Осмех корисника највећи успех

Леп јубилеј Установе која се брине о онима који су најрањивији и којима је подршка неопходна. Република Србије препозаје бригу о угроженима и онима којима је помоћ потребна и у будућности ће се наставити са том праксом и то не само у смислу бројева. Углагања у инфраструктуру и установе су неопходна, али је примарно да крајњи корисници осете бољитак и рад и Републике и Града Шапца и свих људи у локалној заједници који се брину о њима
Установа за децу и младе, при Центру за социјални рад Шабац, свечано је обележила 10 година рада. Објекат у Касарским Ливадама, намењен за смештај деце и младих са аутизмом и одраслих са сметњама у комуникацији тренутно има 42 корисника, са којима ради 36 запослених, од чега је 11 стручних радника и девет неговатеља.

Фото: "Глас Подриња"


Прослави су присуствовали представници установа, организација, као и појединци који формално и неформално сарађују са Установом, волонтирају или донирају средства потребна корисницима.

Ђорђе Тодоров, државни секретар, Фото: "Глас Подриња"


-Леп јубилеј Установе која се брине о онима који су најрањивији и којима је подршка неопходна. Република Србија препозаје бригу о угроженима и онима којима је помоћ потребна и у будућности ће се наставити са том праксом и то не само у смислу бројева. Улагања у инфраструктуру и установе су неопходна, али је примарно да крајњи корисници осете бољитак и рад и Републике и Града Шапца и свих људи у локалној заједници који се брину о њима. Њихов осмех и задовољство је разлог због чега се све ово ради и радиће се и убудуће, рекао је државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ђорђе Тодоров.

Окупљенима се обратио и градоначелник Шапца Александар Пајић који је подсетио да Град за социјална питања издваја око 400 милиона динара годишње. Град Шабац обезбеђује 12 услуга и 6 права из области социјалне заштите.

др Александар Пајић, градоначелник Шапца, Фото: "Глас Подриња"


-Веома ми је драго што на десету годишњицу рада Установе можемо да видимо напредак деце која овде бораве, али и њихово задовољство свим оним што добијају од свог Града и Установе. Сигуран сам да ћемо наставити и даље да унапређујемо све услуге из домена социјалне политике које пружамо. Град Шабац је град једнаких услова и могућности за све. Желим Установи да честитам 10 година постојања и да се квалитетом изборе са свим изазовима који им следе у годинама које долазе, рекао је градоначелник Пајић.

Биљана Мркоњић, директорка Центра за социјални рад Шабац пожелела је добродошлицу гостима и у име корисника се захвалила што су својим присуством увеличали прославу.

Биљана Мркоњић, директорка ЦСР Шабац, Фото: "Глас Подриња"


-Овај јубилеј нису само године постојања, него и неизмерни труд и рад свих наших запослених како би брига о нашим корисницима била квалитетна и адекванта. Захваљујући свим нашим сарадницима постигли смо квалитет. Заједничким радом и трудом учинили смо ово друштво праведним, а нашу малу домску заједницу видљивом у широј заједници, рекла је Биљана Мркоњић.

Фото: "Глас Подриња"


Корисници установе, заједно са ученицима Музичке школе “Михаило Вукдраговић“ извели су две песме, а у прослави су учествовала и деца из Предшколске установе “Наше дете“, као и музичар Лука Виторовић.
М.М.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa