Инфо

12. јул 2012.12. јул 2012.
ЕКСКЛУЗИВНО ЗА “ГЛАС ПОДРИЊА“

ЂУКИЋ ТРЕНЕРСКИ МАГ У ШПАНИЈИ

Мирослав Ђукић славом овенчан као фудбалер дика је ових простора, и најуспешнији у богатој историји “Мачве“, тврдили су у клубу током посете сада већ уваженог тренера у шпанској “Примери“. Од потпредседника клуба Милована Степандића, спортског директора Стевана Мићића до тренера у клубу у име који је говорио легендарни Браца Ђорђевић који је такође играо у Шпанији, зна величину успеха Ђукића са тимом “Ваљадолид“ који се у баражу пласирао у прву лигу популарну “Примеру“ где ће снаге одмеравати са најјачима. Током посете “Мачви“ размењени су дресови и пожелели богату и плодоносну сарадњу.
Била је то прилика да са Ђукићем попричамо о актуелностима, почев од великог успеха који је тим значајнији, јер је клуб био пред распадом вели тренер који крупним корацима граби ка и тренерској слави ранга оних незаборавних играчких 13 сезона у “Примери“.
- Било је бити или не бити. Морам рећи, да је друга лига тешко такмичење и са доста грубости. Ми смо насупрот томе играли маштовито и лепо за око, и тако стигли до великог успеха који је “Ваљадолид“ дигао из пепела. Треба наравно очекивати велике посете и сјајне мечеве, јер сан смо остварили. Сад се треба добро спремити и показати колико можемо, почео је свој осврт на сезону Ђукић.
У години великог успеха шпанског фудбала питање тајне успеха и силе прве у Свету и Европи било је незаобилазно.
- Они упорно негују свој стил наизглед лаке игре и он је дао резултат. Ако анализирате појединце нису ни супермени ни фигуре за респект, али знање и вештина су импресивни. То је тајна и јак савез који је истрајао, а сада убира слатке плодове успеха, и још ће дуго сигуран сам у то. Шпанија је сила и народ који безмерно воли фудбал,,мишљење је Мирослава Ђукића који ужива огроман углед у овој земљи, а спортски директор “Мачве“ Мићић је то поткрепио изјавом председника “Ваљадолида“ који је Ђукићеве особине величао до безграничног.
Презадовољан је је био тренер од угледа што је посетио клуб за који га вежу најлепше успомене и пожелео “Мачви“ сваки успех.
- Лепо је бити у трофејној сали и међу познаницима који сваки на свој начин има тежину. Драго ми је да су ме позвали да увек дођем када сам у Шапцу, јер поштовање матичне средине годи безмерно. У сваком случају “Мачви“ желим сваки успех и пут на стазе које традицијом заслужује, говорио је задовољно током посете Ђукић, присећајући се у дужем разговору дана у црвено-црном дресу.
Забележено у просторијама “Мачве“ које су одисале успехом бившег играча који је постао тренерски маг у најјачој фудбалској земљи на планети.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa