12. jul 2012.12. jul 2012.
EKSKLUZIVNO ZA “GLAS PODRINjA“

ĐUKIĆ TRENERSKI MAG U ŠPANIJI

Miroslav Đukić slavom ovenčan kao fudbaler dika je ovih prostora, i najuspešniji u bogatoj istoriji “Mačve“, tvrdili su u klubu tokom posete sada već uvaženog trenera u španskoj “Primeri“. Od potpredsednika kluba Milovana Stepandića, sportskog direktora Stevana Mićića do trenera u klubu u ime koji je govorio legendarni Braca Đorđević koji je takođe igrao u Španiji, zna veličinu uspeha Đukića sa timom “Valjadolid“ koji se u baražu plasirao u prvu ligu popularnu “Primeru“ gde će snage odmeravati sa najjačima. Tokom posete “Mačvi“ razmenjeni su dresovi i poželeli bogatu i plodonosnu saradnju.
Bila je to prilika da sa Đukićem popričamo o aktuelnostima, počev od velikog uspeha koji je tim značajniji, jer je klub bio pred raspadom veli trener koji krupnim koracima grabi ka i trenerskoj slavi ranga onih nezaboravnih igračkih 13 sezona u “Primeri“.
- Bilo je biti ili ne biti. Moram reći, da je druga liga teško takmičenje i sa dosta grubosti. Mi smo nasuprot tome igrali maštovito i lepo za oko, i tako stigli do velikog uspeha koji je “Valjadolid“ digao iz pepela. Treba naravno očekivati velike posete i sjajne mečeve, jer san smo ostvarili. Sad se treba dobro spremiti i pokazati koliko možemo, počeo je svoj osvrt na sezonu Đukić.
U godini velikog uspeha španskog fudbala pitanje tajne uspeha i sile prve u Svetu i Evropi bilo je nezaobilazno.
- Oni uporno neguju svoj stil naizgled lake igre i on je dao rezultat. Ako analizirate pojedince nisu ni supermeni ni figure za respekt, ali znanje i veština su impresivni. To je tajna i jak savez koji je istrajao, a sada ubira slatke plodove uspeha, i još će dugo siguran sam u to. Španija je sila i narod koji bezmerno voli fudbal,,mišljenje je Miroslava Đukića koji uživa ogroman ugled u ovoj zemlji, a sportski direktor “Mačve“ Mićić je to potkrepio izjavom predsednika “Valjadolida“ koji je Đukićeve osobine veličao do bezgraničnog.
Prezadovoljan je je bio trener od ugleda što je posetio klub za koji ga vežu najlepše uspomene i poželeo “Mačvi“ svaki uspeh.
- Lepo je biti u trofejnoj sali i među poznanicima koji svaki na svoj način ima težinu. Drago mi je da su me pozvali da uvek dođem kada sam u Šapcu, jer poštovanje matične sredine godi bezmerno. U svakom slučaju “Mačvi“ želim svaki uspeh i put na staze koje tradicijom zaslužuje, govorio je zadovoljno tokom posete Đukić, prisećajući se u dužem razgovoru dana u crveno-crnom dresu.
Zabeleženo u prostorijama “Mačve“ koje su odisale uspehom bivšeg igrača koji je postao trenerski mag u najjačoj fudbalskoj zemlji na planeti.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa