Инфо

26. јул 2012.26. јул 2012.
ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

ШАПЧАНИ ОСВАЈАЈУ ЛОНДОН

Олимпијске игре у Лондону одржавају се од 27. јула до 12. августа. Србију ће представљати 115 спортиста који ће се такмичити у 15 спортова. Међу њима биће и неколико Шапчани.
Прошлогодишњи спортиста и спортисткиња године у избору “Гласа Подриња“ Драгана Гладовић и Александар Алексић квалификовали су се за највеће спортско такмичење.
Драгана Гладовић вишеструка је балканска и државна првакиња у теквондоу. Такмичиће се у конкуренцији до 57 кг. Борбе за медаљу су од 8. до 11. августа.
Александар Алексић биће члан посаде кајака у четверцу у дисциплини К-4 на 1000 метара. Тим одлази у Лондон 3. августа, а такмичење је на програму од 6. до 11. августа.
-Темпирамо форму за трке у Лондону. Момци имају огромну веру и самопоуздање после добрих резултата. Битно је да на ОИ извесламо најбоље трке које можемо, а за који ће то пласман бити довољно остаје да видимо, каже тренер кајакаша, још један Шапчанин, Мирослав Алексић.
После сребра на Европском првенству у Београду у јануару ове године много се очекује од рукометаша. Они се налазе у најјачој, такозваној “групи смрти“ са Шпанијом, Хрватском, Данском, Мађарском и Јужном Корејом. Такмичење почиње 28. јула, а финална утакмица је последњег дана Олимпијаде, 12. августа. Србија се у првом колу састаје са Шпанијом.
-Морамо да их нападнемо, јер не смемо да дођемо у ситуацију да изгубимо сва три меча на старту. После Шпаније нас очекују дуели са Данском и Хрватском. Све горе од горег. Најреалније је да нападнемо првог противника, са којим смо се доста добро носили на његовом терену, истакао је селектор репрезентације Веселин Вуковић. Један од најбољих шабачких, а својевремено и европских рукометаша, освојио је олимпијско злато у Лос Анђелесу 1984. године.
Србију ће у Лондону представљати и троскокашица Биљана Топић, супруга Драгутина Топића. Ова Шапчанка већ је учествовала на Олимпијским играма 2008. године, када су је само 4 центиметра делила од финала. Да ли ће ове године имати више успеха видећемо од 3. августа када атлетичари почињу борбе за медаљу.
Репрезентација Србије до сада је на Олимпијским играма извојевала 98 медаља. У Лондону се очекује стота. Можда баш неко од шапчана освоји јубиларно одличје.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa