Инфо

9. август 2012.9. авг 2012.

У КРУПЊУ

На подручју Општине Крупањ у току су припреме за пуштање у пробни рад новоизграђеног објекта ламеларног таложника у оквиру пројекта реконструкције постојећег постројења за пречишћавање питке воде. Током пробног рада утврдиће се функционалност и степен ефикасности рада објекта, што налаже Закон о планирању и изградњи
Објекат ламеларног таложника изграђен је на локацији „Дедиње“ поред прихватног резервоара сирове воде од 500 м3 . Извођач радова је група понуђача „ МН “ д.о.о. и Инград “ д.о.о. из Лознице.
Укупна уговорена вредност објекта износи близу 23,5 милиона динара. Финансијска средства обезбеђена су од стране Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде у износу од 16.345.000,00 динара, а Министарство животне средине и просторног планирања и Општина Крупањ учествују са по 3,5 милиона динара.
- Реализација овог пројекта је друга фаза изградње водовода Змајевац, а прва фаза је била изградња водозахвата и цевовода. У процес реализације овог пројекта ушло се због тога што је вода из водотока Змајевац у кишном периоду замућена, као и потребе за значајним смањењем потрошње електричне енергије на краку водовода Лазе- истакла је дипл. грађ. инж. Славица Марковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa