Инфо

9. август 2012.9. авг 2012.
ЗДРАВСТВЕНЕ АМБУЛАНТЕ ЗА ТРИ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

УШТЕДА ВРЕМЕНА И НОВЦА

Здравствена амбуланта на Летњиковцу, објекат чија се изградња приводи крају, пружаће услуге мештанима Летњиковца, Поцерског Причиновића и Шипурских ливада. У истој згради биће и апотека, као саставни део шабачке Апотекарске установе, што ће грађанима омогућити комплетну здравствену услугу. Део простора намењен је потребама Месне заједнице Летњиковац. Вредност инвестиције је 25 милиона динара, а новац је обезбеђен из градског буџета за 2012. годину. Површина здравствене амбуланте износи 150 квадратних метара, док ће апотека и канцеларија Месне заједнице бити смештене на 100 квадратних метара. Завршетак радова очекује се крајем септембра, након чега следи опремање простора. Почетком новембра амбуланта ће примити прве пацијенте. Пројектом је предвиђен и плато испред објекта са уређеним зеленилом и клупама.
- На овом подручју живи 10.000 грађана. За све њих амбуланта ће олакшати свакодневицу, уштедети време и новац. Истовремено, осећаће се безбедније јер у својој близини имају здравствену установу, нагласио је Сретен Радовановић, председник МЗ „Летњиковац“.
Градилиште је прошлог петка посетио прим. др Слободан Мирковић, председник Скупштине Града Шапца, и том приликом истакао локалну политику која обезбеђује равномеран развој градског, приградског и сеоског подручја.
- Више од десет година локална самоуправа у Шапцу посвећена је побољшању квалитета живота свих њених грађана. Обнављају се и граде школе, здравствене амбуланте и апотеке, као мерило цивилизацијских услова живљења. Локална власт, коју у два мандата чини иста коалиција, испуњава обећања дата грађанима и посвећена је реализацији пројеката који директно утичу на побољшање квалитета живота грађана, рекао је прим. др Слободан Мирковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa