Инфо

20. септембар 2012.20. сеп 2012.
НЕМАЊА ПАЈИЋ, ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ ОДБОРА УРС

ПОШТУЈЕМО ВОЉУ ГРАЂАНА

Од како су страначки челници СНС, СПС и УРС најавили формирање власти на локалном нивоу по узору на републички, а реч “преконпоновање“ постала омиљена у српском народу, у Шапцу не престају нагађања о стабилности локалне коалиције и одређивање датума када би у “градске фотеље“ могли да седну нови људи. За разлику од већине градова у Србији, где је “тешко бреме“ коначне одлуке припало социјалистима, “тег на ваги“ у Шапцу је УРС. Због тога смо, у разговору са председником градског одбора Уједињених региона, а&
Шабачка опозиција упутила је отворени позив Градском одбору УРС да са њима формирате нову власт. Какав је Ваш одговор на овај позив?
- Пре свега да буде сасвим јасно, никаквих разговора о промени власти и формирању неке нове коалиције није било. О томе сведочи управо чињеница да нас опозиција преко медија позива да разговарамо, а подсетићу да су неколико пута већ најављивали промену власти у Шапцу. Ја не спорим право опозиције да се бори за власт, али их подсећам да се то не ради преко медија, нити спекулацијама. Странке које су водиле овај град у претходне четири године након мајских избора су добиле још већу подршку. Одустајање од те политике било би одустајање од обећања које смо дали грађанима. Имамо јасан коалициони споразум који нам омогућује да наш програм спроведемо у дело, и ми јасно видимо простор за то у овој коалицији.
Опозиција је најавила да ће, уколико позитивно не одговорите на њихов позив, организовати протесте?
- Одговорност за такве поруке морају преузети они који их шаљу, дакле представници опозиције. Србија је демократска земља у којој се власт и поверење грађана освајају на изборима, а не на улици. Најаве и позиви на протесте штете, пре свега, угледу града, воде дестабилизацији и узнемиравају грађане. Лидери опозиције грађанима Шапца морају објаснити зашто их позивају на улицу и у чијем је то интересу.
Могу се чути приче да сте добили понуду да будете градоначелник Шапца?
- Као што сам рекао преговора није било, али ја верујем да странка која добије већинску подршку грађана треба да има ту функцију. Тачно је и да се у нашој политичкој пракси то врло често не поштује, али уверен сам да подела одговорности треба да буде сразмерна утицају који политичке странке и њихови лидери имају. На последњим изборима бирачи су највећу подршку дали некој другој странци и место градоначелника припада њима. Подршка коју смо ми добили сразмерна је одговорности коју смо преузели. Уколико ми грађани на наредним изборима укажу поверење биће ми част да обављам тај посао.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa