Инфо

4. октобар 2012.4. окт 2012.
РУКОМЕТ: „МЕРКУР ОСИГУРАЊЕ“ СУПЕР ЛИГА, 2. И 3. КОЛО

САВЛАДАНИ ЗВЕЗДА И КАРНЕКС

РК „Црвена звезда“ - РК „Металопластика“ 25:31 (11:18),
РК „Металопластика“ - РК „Врбас Карнекс“ 30:23 (13:12)
Шабачка „Металопластика“ у протеклих осам дана остварила је супериорно две суперлигашке победе. Најпре је прошле среде, у спортској дворани „Шумице“ у Београду, савладана „Црвена звезда“, а онда је пред „плаво - белима“, прошле суботе, поклекао и клуб „Врбас Карнекс“.
Од првог тренутка утакмице у Београду Шапчани су показали ко је фаворит на терену, и већ у петом минуту имали предност од 4:0. Уследио је период консолидације у игри домаћина, па је разлика смањена на 6:5 за Шапчане. Већ у 16. минуту било је 10:5, а после првих тридесет минута и прилично великих 18:11 за „Металопластику“. Јаким темпом настављено је и у првим минутима другог полувремена, па је у 33. минуту резултат био 20:11! „Црвено - бели“ покушали су госта да зауставе одбраном „3 - 3“, и донекле успели у томе. До 40. минута домаћин је направио серију 5:0, за резултат 20:16. Одлични Арсић на голу Шапчана, „убитачни“ деветоструки стрелац Медурић, али и благовремени тајм - аути стратега игре Славка Новаковића, допринели су да у овој утакмици не дође до крајњег резултатског изненађења. „Плаво - бели“ су завршницу одиграли без репрезентативца Филипа Марјановића који је искренуо зглоб.
Три дана касније, у суботу, Шапчани су на свом терену, у спортској сали Шабачке гимназије, дочекали екипу „Врбас Карнекс“. По ономе што се видело на почетку утакмице, чини се да су домаћи играчи, понети победом у Београду, ушли у сусрет мало лежерније него што је требало, па се током целог првог полувремана резултат вагао, и предност прелазила са једне на другу екипу. Овај део игре био је специфичан и по великом броју грешака у контранападима и промашаја из чистих „зицера“. Један детаљ успео је да насмеје преко 500 присутних навијача на трибинама. Приликом старта Карановића над противничким играчем, судија је жестоко пожелео да му „свирне“ искључење на два минута, толико је силно дунуо у пиштаљку да је одлетела неколико метара од њега, а он је затим ловио и рукама и ногама по паркету.
У наставку утакмице све је легло на своје место. У 37. минуту, после гола Марјановића, по први пут резултат је био на“ плус четири“ за „Металопластику, 17:13. У наредном минуту већ је 18:13, а у 41. минуту сусрета, једним од чак десет голова фантастичног репретентативца Милоша Драгаша, било је 21:15. Грешке домаћих рукометаша сведене су на минимум, озбиљност је доведена на висок ниво, и свака грешка гостију кажњавана је новим поготком. Довољно за убедљивих 30:23 на крају утакмице.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa