Инфо

4. октобар 2012.4. окт 2012.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: СЕЛО РИЂАКЕ

СЛОГА КУЋУ ГРАДИ

У селу Риђаке, традиционално повртарском крају баве се вредни сељани и сточарством али повртарство, је како кажу, изнело и ову годину. Седмочлана породица Лазаревић пример је реченог. Глава породице Милан, супруга Милена, син Владица, снаха Милена и унучад Виолета, Марко и Тамара раде од јутра до сутра и поред тешке године бележе вредне резултате.
- Тешка је ово била година али захваљујући бунару који смо уз помоћ општине и Дирекције за пољопривреду, ископали подношљива је а биће и надаље берићета, почиње свој осврт на лето никад теже снаха Милена и додаје.
- Имали смо око 25.000 струка салате, парадајза око 10.000 раног и 2.000 позног, краставаца 2.000 струка и корнишона око 1.000, младог кромпира око 50 ари али слаба куповна моћ је утицала да приход није примерен уложеном. Вода нас је спасла али могло је бити и боље, каже Милена уз напомену да рад траје од јутра до сутра.
До пре десетак година у породици Лазаревић били су само прадајз, краставци и салата а сада се понуда шири. Ту је и сточарство где имају пет крава и јунад и остало неопходно сеоском домаћинству.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa