Инфо

11. октобар 2012.11. окт 2012.
СПЕЦИЈАЛНО ЗА “ГЛАС ПОДРИЊА“ ПОВОДОМ ОСАМ ГОДИНА ОД УБИСТВА ГАРДИСТА ДРАГАНА ЈАКОВЉЕВИЋА И ДРАЖЕНА МИЛОВАНОВИЋА У ТОПЧИДЕРУ

УТВРЂЕНИ ПРОПУСТИ

Из обавештења са сајта Уставног суда Србије види се да су уставне жалбе породица страдалих гардиста усвојене, што значи да су утврђене повреде права на живот и права на правично суђење у војној ИСТРАЗИ . Одлука Уставног суда представља велику моралну потпору да се открију и казне убице гардиста
Након осам година мукотрпне борбе и доказивања, коначно је и једна судска инстанца потврдила да су гардисти Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић убијени. Наиме, Уставни суд Србије је усвојио уставне жалбе породица УБИЈЕНИХ ГАРДИСТА.
Као пуномоћници породица убијених градиста адвокати Олгица Батић, Алекснадар Ђурић и ја поднели смо две уставне жалбе, пре тачно годину дана. Друго Велико веће Уставног суда наше жалбе је усвојило на 20. седници од 18. јула ове године.
До дана данашњег нисмо добили писмени отправак поменуте одлуке Уставног суда. Знамо да је у питању врло обимна и сложена одлука, од великог значаја за уставно правну праксу и теорију и да је због тога треба доста времена за њену израду!
Добили смо незваничне информације из Уставног суда да је Суд констатовао да је породицама ЈАКОВЉЕВИЋ И МИЛОВАНОВИЋ ПОВРЕЂЕНО ПРАВА НА ПРАВИЧНО СУЂЕЊЕ У РАЗУМНОМ РОКУ И ПРЕД НЕЗАВИСНИМ И НЕПРИСТРАСНИМ ОРГАНОМ, нарочито у периоду такозване војне истраге!
Такође, са сајта Уставног суда може се сазнати да су обе наше уставне жалбе спојене и подведене под број Уж 4.527/2011 и да је о њима обављена јединствена расправа
Знамо и да је то 20 седницом Другог Великог већа председавао председник Уставног суда Драгиша Слијепчевић.
Претпостављамо да је Уставни суд усвојио у целости наше уставне жалбе, што значи да су констатоване повреде права на живот из члана 24. Устава Србије и члана 3, Европске конвенције о основним људским слободама и правима! Једноставно речено на тај начин дефинитивно се потврђује да су гардисти Јаковљевић и Миловановић , насилно и незаконито лишени живота!
Као логично претпоствљамо, да је Уставни суд наложио надлежим судским органима да поступају по захтевима за спровођење истраге против судије и вештака који су скривали истину и ометали истрагу. НА ТАЈ НАЧИН МОГЛА БИ СЕ СПРЕЧИТИ ЗАСТАРЕЛОСТ КРИВИЧНОГ ГОЊЕЊА ПО ПОЈЕДИНИМ КРВИЧНИМ ДЕЛИМА, НАЖАЛОСТ, НЕКА КР. ДЕЛА СУ ВЕЋ апсолутно ЗАСТАРЕЛА, КАО ШТО је то ДАВАЊЕ ЛАЖНИХ ИСКАЗА.
Одлука Уставног суда представља велику моралну потпору да се открију и казне убице гардиста! То је уједно и доказ да је овај тим правник саветника на челу са покојним др Владаном Батићем, све време био у праву када је говорио да су апсолутне лажи тврдње из такозване војне истраге о наводним самоубиствима и међусобним убиствима гардиста.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa