11. oktobar 2012.11. okt 2012.
SPECIJALNO ZA “GLAS PODRINjA“ POVODOM OSAM GODINA OD UBISTVA GARDISTA DRAGANA JAKOVLjEVIĆA I DRAŽENA MILOVANOVIĆA U TOPČIDERU

UTVRĐENI PROPUSTI

Iz obaveštenja sa sajta Ustavnog suda Srbije vidi se da su ustavne žalbe porodica stradalih gardista usvojene, što znači da su utvrđene povrede prava na život i prava na pravično suđenje u vojnoj ISTRAZI . Odluka Ustavnog suda predstavlja veliku moralnu potporu da se otkriju i kazne ubice gardista
Nakon osam godina mukotrpne borbe i dokazivanja, konačno je i jedna sudska instanca potvrdila da su gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović ubijeni. Naime, Ustavni sud Srbije je usvojio ustavne žalbe porodica UBIJENIH GARDISTA.
Kao punomoćnici porodica ubijenih gradista advokati Olgica Batić, Aleksnadar Đurić i ja podneli smo dve ustavne žalbe, pre tačno godinu dana. Drugo Veliko veće Ustavnog suda naše žalbe je usvojilo na 20. sednici od 18. jula ove godine.
Do dana današnjeg nismo dobili pismeni otpravak pomenute odluke Ustavnog suda. Znamo da je u pitanju vrlo obimna i složena odluka, od velikog značaja za ustavno pravnu praksu i teoriju i da je zbog toga treba dosta vremena za njenu izradu!
Dobili smo nezvanične informacije iz Ustavnog suda da je Sud konstatovao da je porodicama JAKOVLjEVIĆ I MILOVANOVIĆ POVREĐENO PRAVA NA PRAVIČNO SUĐENjE U RAZUMNOM ROKU I PRED NEZAVISNIM I NEPRISTRASNIM ORGANOM, naročito u periodu takozvane vojne istrage!
Takođe, sa sajta Ustavnog suda može se saznati da su obe naše ustavne žalbe spojene i podvedene pod broj Už 4.527/2011 i da je o njima obavljena jedinstvena rasprava
Znamo i da je to 20 sednicom Drugog Velikog veća predsedavao predsednik Ustavnog suda Dragiša Slijepčević.
Pretpostavljamo da je Ustavni sud usvojio u celosti naše ustavne žalbe, što znači da su konstatovane povrede prava na život iz člana 24. Ustava Srbije i člana 3, Evropske konvencije o osnovnim ljudskim slobodama i pravima! Jednostavno rečeno na taj način definitivno se potvrđuje da su gardisti Jakovljević i Milovanović , nasilno i nezakonito lišeni života!
Kao logično pretpostvljamo, da je Ustavni sud naložio nadležim sudskim organima da postupaju po zahtevima za sprovođenje istrage protiv sudije i veštaka koji su skrivali istinu i ometali istragu. NA TAJ NAČIN MOGLA BI SE SPREČITI ZASTARELOST KRIVIČNOG GONjENjA PO POJEDINIM KRVIČNIM DELIMA, NAŽALOST, NEKA KR. DELA SU VEĆ apsolutno ZASTARELA, KAO ŠTO je to DAVANjE LAŽNIH ISKAZA.
Odluka Ustavnog suda predstavlja veliku moralnu potporu da se otkriju i kazne ubice gardista! To je ujedno i dokaz da je ovaj tim pravnik savetnika na čelu sa pokojnim dr Vladanom Batićem, sve vreme bio u pravu kada je govorio da su apsolutne laži tvrdnje iz takozvane vojne istrage o navodnim samoubistvima i međusobnim ubistvima gardista.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa