Инфо

18. октобар 2012.18. окт 2012.
СВЕТСКИ ФОРУМ ЗА ДЕМОКРАТИЈУ

ШАБАЦ ПРЕДСТАВЉЕН СВЕТУ

Прошле недеље у Савету Европе у Стразбуру је одржан „Светски форум за демократију“. Скуп је отворио Генерални секретар Уједињених нација Бан Ки Мун. Један од учесника у делегацији Србије на овом догађају био је и помоћник градоначелника Шапца Александар Пожгај
Стразбур је седиште многих европских институција и место где се доносе конкретне одлуке. Светски форум за демократију је глобални пројекат који је окупио више од хиљаду политичара и стручњака из целог света, каже Пожгај.
Бан Ки-Мун је у свом говору нагласио да је ситуација у свету изузетно опасна и позвао све присутне да своје проблеме решавају мирним путем, без насиља и да се окрену политичком решењу проблема. После говора Генералног секретара УН, борац за људска права из Јемена Тавакула Карман, добитница Нобелове награде за мир у 2011. години, позвала је земље чланице УН да тој светској организацији омогуће да изађе из парализе и ојача своје капацитете.
-Форум је дао одговоре на економске, социјалне и политичке изазове који утичу на наше друштво данас, најавио будуће догађаје и предложио нове иницијативе усмерене ка јачању демократије свуда у свету. На овом догађају имао сам прилику да разменим искуства, а између осталог представим и град Шабац људима на одговорним функцијама из различитих држава света, као што су Русија, Пољска, Румунија, Јерменија, Азербејџан, Грузија, Мароко, Тунис, Сенегал, Јемен и многи други. Са представницима Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе сам посебно разговарао око јачања регионалне сарадње, могуће сарадње града Шапца и тражња заједничких интереса, рекао је помоћник градоначелника по повратку из Стразбура.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa